Obavijesti

News

Otišao u šetnju na Malešnici i nestao: 'Drži me nada i vjera da je moj Vedran još živ i dobro'

Otišao u šetnju na Malešnici i nestao: 'Drži me nada i vjera da je moj Vedran još živ i dobro'
4

Vedran Patarčić nestao je u Zagrebu 19. veljače 2021. Njegovoj majci Gordani svakim je danom sve teže

VIDEO

Niti jednu informaciju nisam dobila, ni od policije ni od bilo koga drugog. Jedino što čujem je da je istraga u tijeku, ali ne žele mi reći što su sve poduzeli, tihim glasom, prepunim boli, kaže nam Gordana Patarčić, majka Vedrana Patarčića (37) sa zagrebačke Malešnice. Od Vedranova nestanka prošlo je malo manje od godinu dana.

Majka ga je posljednji put vidjela 19. veljače prošle godine u večernjim satima.

- Ja sam legla, on je došao i rekao da ide prošetati. Svaku večer znao je tako malo prošetati prije spavanja. Prije toga učio je na kompjutoru. Ujutro sam se probudila i nije bio u sobi. Nisam ga mogla nazvati na mobitel jer ga je ostavio kod kuće - prisjeća se Gordana. Priznaje kako joj je vrlo teško govoriti o tome te kako nikome ne bi poželjela da osjeti tugu i bol roditelja koji ne zna gdje mu je dijete i što mu se dogodilo.

storyeditor/2022-01-07/IMG_0596.JPG

'Svaki dan mi je sve teže' 

- Najteža je neizvjesnost. Svaki dan mi je sve teže. Ne znam što mu se moglo dogoditi, možda je otet, može biti bilo što. Ogorčena sam na sve, nekako me drži ta vjera i nada u Boga da je živ i da je dobro - priča Gordana i dodaje da ga je odmah nakon nestanka sama tražila na svim onim mjestima na koja je znao odlaziti ili kamo su odlazili zajedno.

- Volio je boraviti u prirodi i volio je otići sa mnom u šumu. Riječ je o sportašu, triatloncu, dva srebra i broncu je osvojio na Europskom triatlonu na Jarunu iako je imao ozljedu ruke jer je rame operirao. Završio je kompjutorski program Python, dobio je certifikat u roku od tri mjeseca, bio je, kako se kaže 'vudren' za kompjutore... Radio je u bolnici, kao i ja - nastavlja Gordana.

storyeditor/2022-01-07/IMG_0598.JPG

Zvala je i molila HGSS, kaže, da se uključe u potragu, no oni su joj rekli da ne mogu ništa bez naloga policije. Prati objave o nestalim ljudima i kaže kako joj se čini da u posljednje vrijeme ima mnogo nestanaka.

- Molim sve koji znaju nešto o mom Vedranu i njegovu nestanku, ili su ga vidjeli, da se jave policiji ili meni direktno - uputila je Gordana poziv javnosti. Uvjerena je da bi se Vedran javio obitelji, njoj, ocu ili sestri da može.

- Da je prešao granicu, Interpol bi to znao. On je znao engleski jezik, ali njemački nije govorio - kaže Gordana.

storyeditor/2022-01-07/IMG_0599.JPG

Prema podacima sa stranice nestali.gov.hr, u Hrvatskoj se u ovom trenutku traga za 2762 nestalih osoba. Samo u posljednjih tjedan dana prijavljeno nestalo je devet osoba. 

’Ako ste vidjeli Vedrana, javite policiji na 192’

Vedran Patarčić bavio se sportom. Bio je triatlonac te je osvajao i medalje. Visok je oko 170 centimetara, sitnije je građe, ima kestenjastu kosu i zelene oči. U vrijeme nestanka bio je odjeven u crnu jaknu, crne hlače i bijele tenisice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca