News

Komentari 26

Otkrit će zašto je pao: Locirali crne kutije srušenog Boeinga

Otkrit će zašto je pao: Locirali crne kutije srušenog Boeinga

Nije još poznat uzrok pada zrakoplova u najvećoj zrakoplovnoj nesreći u Indoneziji od listopada 2018. kada se Boeing 737 MaX srušio u Javansko more

Indonezijske vlasti u nedjelju su locirale crne kutije zrakoplova Sriwiyaja Aira koji je pao u more ubrzo nakon polijetanja iz prijestolnice Džakarte, a ranije su već pronađeni dijelovi ljudskih tijela i zrakoplova. 

Boeing 737-500 sa 62 putnika i člana posade poletio je u subotu na domaćem letu prema Pontianaku u Zapadnom Kalimantanu. Nestao je s radara četiri minute od polijetanja. 

Šef indonezijskog Nacionalnog odbora za prometnu sigurnost (KNKT) Soerjanto Tjahjono rekao je da su locirane dvije crne kutije s leta SJ 182.

"Nadamo se da ćemo ih uskoro izvući", rekao je šef vojske Hadi Tjahjanto.

Potraga će se nastaviti i tijekom noći, rekli su spasilački timovi, ali napori će biti ograničeni na sonarno skeniranje iz čamaca. 

Nije još poznat uzrok pada zrakoplova u najvećoj zrakoplovnoj nesreći u Indoneziji od listopada 2018. kada se Boeing 737 Max, koji je letio pod zastavom najvećega indonezijskog avioprijevoznika Lion Aira srušio se u Javansko more, pri čemu je smrtno stradalo svih 189 putnika i članova posade.

I prije ove nesreće je više ljudi poginulo u zrakoplovnim nesrećama u Indoneziji nego u ijednoj drugoj zemlji proteklog desetljeća, pokazuju podaci Mreže za sigurnost avioprometa.

Najčitaniji članci