Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
65 komentara

Čelnik Vrgorca otpustio ljude i u njihove urede smjestio - vrtić

Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece, napisao je Pranić....

Foto: Facebook, Patrik Macek/Pixsell
65 komentara

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić pohvalio se na Facebooku dodatnom prostorijom za još jednu grupu djece i to u prostorijama u kojima je nekad bila gradska administracija.

- Kada su nam građani dali povjerenje dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe, ali smo imali višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu. Prozivani smo godinu dana da smo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Danas je došla sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece, napisao je Pranić.

Uveo ocjenjivanje zaposlenih u gradskoj upravi

Podsjetimo, mladi Mostov gradonačelnik uveo je u svibnju novi pravilnik za zaposlene u gradskoj upravi kojim ih se ocjenjuje.
Kako nam je tada Pranić kazao, ideja je bila da zaposleni shvate da im nije zajamčena plaća i da im se usadi koncept da moraju raditi u interesu građana i poduzetnika.  

Tako građani mogu anonimno ocjeniti ponašanje svakog službenika, a pročelnici će ocjenjivati rad u osam kategorija školskim ocjenama od jedan do pet, a putokaz će im biti i anketa građana. 

- Onima sa svim peticama plaća će sljedeće godine rasti i dvostruko. Oni koji ne budu zadovoljili dobit će otkaz. Svima će plaća ovisiti o veoma mjerljivim rezultatima rada - kazao nam je Pranić u svibnju. 

Otpustio uhljeba: Više je bio na kavama nego na poslu

U rujnu se, pak, pohvalio dobivenom tužbom protiv bivšeg zaposlenika gradske ustanove. Tužio ih je bivši zaposlenik radi otkazivanja ugovora o radu.  

- Jednostavno, zaposlenik u jednoj gradskoj ustanovi je više bio na kavama nego na radnom mjestu. To nismo tolerirali i na sudu smo dokazali zakonitost otkazivanja ugovora o radu. Nitko novi nije primljen u ustanovu zbog ušteda, a redovni posao ustanove se i dalje odvija bez nekih bitnih razlika. Ako netko misli da je zaštićen ugovorom na neodređeno u javnom sektoru i može raditi što ga je volja za vrijeme radnog vremene, vara se. Plaća na radnom mjestu se treba zaslužiti inače je to radno mjesto samo dodatno neopravdano financijsko opterećenje - objavio je tada na Facebooku Pranić. 

Uhljeb koji je dobio otkaz: Tko nije došao do posla preko veze?

Nakon gubitka te tužbe, oglasio se i glavni akter, čovjek koji je dobio otkaz, Slobodan Granić. On je bio vrgorački koordinator za sport koji je 10 godina radio u Domu športova Vrgorac. 

Granić kaže kako se ništa nije promijenilo u Vrgorcu otkako je na mjesto gradonačelnika došao Ante Pranić.  

- On je uveo kontrolu radnog vremena i takve gluposti - jedino je što Granić ističe kao promjenu. Dodaje i kako nije samo on jedini iz Grada koji pije kave.  

- Svaki dan su njegovi po kafićima. Evo, ovde di mi sidimo, dolaze ljudi iz Grada desne opcije, a u onome su kafiću prekoputa komunisti. I piju! Ja pijen kavu, a njegovi piju pivu. Ili viski od jutra. Ali to nije problem, jer su njegovi. Mislin, tko ne pije kavu? To su smišne stvari. Čudin se da on s takvin nebulozama izađe. Da stvar bude gora, prošle je godine bio natječaj za komunalne redare. Javili se jedino njegov simpatizer i ja. Nisu me ni zvali na razgovor - istaknuo je.  

Za gradonačelnika Pranića kazao je da nekada laže. Jedan drugoga nazivaju uhljebom. Granić je u rujnu kazao kako je "svatko tko radi uhljeb" te je postavio pitanje postoji li itko tko nije dobio posao preko veze. Za Pranića je naveo da je uhljeb jer je otišao u Sabor gdje radi za "20 tisuća kuna", a progovori "jednom u misec dana". 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message