Obavijesti

News

Komentari 140

Otrovala ga antifrizom? Ona u pritvoru, a on u teškom stanju

Otrovala ga antifrizom? Ona u pritvoru, a on u teškom stanju
4

Sudac je rekao kako je odredio istražni zatvor za djevojku zbog opasnosti da bi mogla utjecati na svjedoke i na samog oštećenog. Muškarac je i dalje u teškom stanju i nalazi se na liječenju

Policija je uhitila Kristinu Ferko (27) osumnjičenu za pokušaj teškog ubojstvo 41-godišnjaka trovanjem sredstvom koje sadrži etilen-glikol, koji je glavni sastojak antifriza.

- On je zbog teškog zdravstvenog stanja 23. siječnja 2020. liječnički zbrinut u zdravstvenoj ustanovi - izvijestila je policija o rezultatima kriminalističke istrage. Doznajemo kako se radi o D.M. iz Vivodine čije je stanje, i dva tjedna nakon događaja, i dalje teško. Prema pisanju Jutarnjeg lista on je u induciranoj komi, potpuno su mu otkazali bubrezi te ga na životu održavaju medicinski aparat.

Ovo je žena koju sumnjiče da je otrovala muškarca antifrizom
Ovo je žena koju sumnjiče da je otrovala muškarca antifrizom

Prema prvim neslužbenim informacijama osumnjičena za trovanje i njena žrtva nisu supružnici niti su rodbinski povezani. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu jučer je na zahtjev državnog odvjetništva Kristinu F. pritvorio na mjesec dana kako ne bi mogla utjevati na svjedoke i(li) ometati kazneni postupak.

- Naime, radi se o kaznenom djelu za koji je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora i moglo bi doći do ometanja kaznenog postupka ukoliko bi osumnjičena ostala na slobodi jer oboje potječu iz manje sredine gdje bi društvo moglo odreagirati na to da je osoba za koju se sada osnovano sumnja da je postupila na podmukao i bezobziran način, na slobodi - pojasnio je sudac Ivan Perković.

Karlovac: Na sud privedena Kristina Ferko optužena za trovanje muške osobe

Kristinu u Vrškovcu svi opisuju kao krasnu djevojku. Kažu da je radila radila u susjednom Žakanju te da je bila orguljašica u crkvi, pjevala u crkvenom zboru i bila predsjednica KUD-a Vivodina.

Prema pisanju Jutarnjeg lista njih dvoje bili su nekada u vezi no ljubav je, navodno, pukla, 2016. Kristina ga je tada, navodno, policiji prijavljivala da joj je izbušio gume na autu i čupao trsje na imanju zbog čega je bio osuđen za prijetnje i uznemiravanje. No, oni su, čini se, tu vezu obnovili. Po svemu sudeći, iz još neutvrđenih razloga, Kristina ga je otrovala stavivši mu antifriz u bočicu s vodom. Prošle nedjelje, naime, član njegove obitelji uspio je probiti šifru i ušao je u njegov mobitel.

Tada su pročitali poruke koje je ključne večeri razmijenio s Kristinom. “Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro”, stoji u SMS-u koji je poslao D.M. “Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili”, odgovorila mu je Kristina te večeri.