Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovana curica je pri svijesti i s majkom je. Dječak je stabilno

Dječak u dobi od pet godina još je na Jedinici intenzivnog liječenja. Njegovo stanje je stabilno, kazala nam je dr. Tatjana Ćatipović Adralić iz splitske bolnice

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
14 komentara

Djevojčica (14) iz Italije, koja je ovaj tjedan primljena u splitsku bolnicu zbog trovanja ugljičnim monoksidom na jedrenjaku na Hvaru, u subotu je s Dječje inenzivne prebačena na Zavod za endokrinologiju i neurologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split gdje je  s majkom. Dobro se oporavlja.

POGLEDAJTE VIDEO:

VRATIO SE DOMA Ispovijest preživjelog Talijana: 'Svi su nas dočekali u suzama'

- Dječak u dobi od pet godina još je na Jedinici intenzivnog liječenja. Njegovo stanje je stabilno - kazala nam je dr. Tatjana Ćatipović Adralić.

Podsjetimo, na Hvaru je u utorak, na jedrenjaku Atlantia, preminuo Eugenio Vinci (57), poznati poduzetnik. Zbog agregata koji su vlasnici broda na brzinu ugradili u strojarnicu broda kako bi dodatno klimatizirali jedrenjak, u brodske je kabine počeo curiti ugljični monoksid. Vinci je preminuo prije dolaska Hitne pomoći, a djeca su pala u komu. Iako su se i oni otrovali i završili u bolnici, Bruno Mancuso (64), njegova supruga i Vincijeva supruga preživjeli su i oporavili se.

- U ponedjeljak navečer stići će nam Eugenijevo tijelo iz Hrvatske. U srijedu ćemo ga pokopati. Sad sve pripremamo za sprovod - rekao nam je Mancuso. Dodao je da je vrlo zadovoljan načinom na koji se u Hrvatskoj odvija istraga cijelog slučaja.

'TIHI UBOJICA' NA BRODU 'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'

- Svi su nam pristupili na maksimalno ozbiljan i odgovoran način i shvatio sam da je svima u cilju da se sve razriješi točno onako kako treba. To nam daje puno povjerenje u hrvatske institucije i mislimo da rade dobar posao - rekao je Mancuso.

Foto: PIxsell

Nije propustio pohvaliti ni hrvatske liječnike, koji su brzo stigli na mjesto nesreće, odnosno na jedrenjak Atlantiju na Hvaru, te su helikopterom odmah transportirali djecu u splitsku bolnicu.

- Imamo samo riječi hvale za vaše liječnike. Zahvaljujući njihovoj vrhunskoj organiziranosti i reakcijama, životi djece koja su bila s nama su spašeni. Uz još malo sreće oboje će se oporaviti i vratiti nam se kući. Vjerujem u to - rekao je Mancuso.

Možda vas zanima i ovo:
Message