Obavijesti

News

Komentari 63

Ispovijest preživjelog Talijana: 'Svi su nas dočekali u suzama'

Ispovijest preživjelog Talijana: 'Svi su nas dočekali u suzama'
1

SICILIJA TUGUJE Bruno Mancuso, Talijan koji je preživio trovanje na Hvaru, vratio se kući. Za njegovim prijateljem Eugenijem tuguje cijeli grad, potreseno nam je rekao

VIDEO

Imam samo jednu dobru vijest. A to je da je jednom od dvoje djece koja su se otrovala, curici (11), bolje i već razgovara s majkom, rekao je Bruno Mancuso (64).

Nažalost, sličnu stvar nije mogao reći za njezinog brata (5). On je za sada stabilno, ali je još životno ugrožen, doznali smo od Mancusa, Talijana koji je preživio trovanje ugljičnim monoksidom na Hvaru. Jučer se vratio kući, u Sant’Agatu di Militello, sicilijanski grad u kojem je gradonačelnik od 2004. godine. Odmah nakon dolaska uspjeli smo razgovarati s njim telefonski.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:22

Pripremaju sprovod 

- Evo, upravo sam stigao. Što da vam kažem? Ovo je mala zajednica. Svi se međusobno poznajemo. A mog dragog Eugenija svi su ovdje cijenili. Bol koju sad osjećaju zbog njegove smrti je neizreciva. Vjerujte, svi su me dočekali u suzama. Nitko još ne može vjerovati da nam se dogodila takva tragedija. Ljudima je drago što se kći Eugenijeve supruge iz prvog braka oporavila i svim srcem sad mole za dječačića. On je Eugenijev sin i jedino što je njegovoj ženi sad ostalo u spomen na pokojnog muža. Jako je zabrinuta za malenog i shrvana zbog gubitka muža, iako se fizički i ona relativno dobro oporavila. Nadamo se da će svi biti dobro - rekao je shrvani Talijan.

'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'
'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'

Podsjetimo, na Hvaru je u utorak, na jedrenjaku Atlantia, koji su unajmili, izgubio najboljeg prijatelja Eugenija Vincija, poznatog sicilijanskog poduzetnika. Zbog agregata koji su vlasnici broda na brzinu ugradili u strojarnicu broda kako bi dodatno klimatizirali jedrenjak, u brodske je kabine počeo curiti ugljični monoksid. Vinci je preminuo prije dolaska Hitne pomoći, a djeca su pala u komu. Iako su se i oni otrovali i završili u bolnici, Mancuso, njegova supruga i Vincijeva supruga preživjeli su i oporavili se.

- U ponedjeljak navečer stići će nam Eugenijevo tijelo iz Hrvatske. U srijedu ćemo ga pokopati. Sad sve pripremamo za sprovod - otkrio je gradonačelnik. Dodao je da je vrlo zadovoljan načinom na koji se u Hrvatskoj odvija istraga cijelog slučaja.

Otrovana djeca su bolje: Počeli ih buditi iz inducirane kome?
Otrovana djeca su bolje: Počeli ih buditi iz inducirane kome?

- Svi su nam pristupili na maksimalno ozbiljan i odgovoran način i shvatio sam da je svima u cilju da se sve razriješi točno onako kako treba. To nam daje puno povjerenje u hrvatske institucije i mislimo da rade dobar posao - rekao je Mancuso.

Zadovoljni institucijama 

Nije propustio pohvaliti ni hrvatske liječnike, koji su brzo stigli na mjesto nesreće, odnosno na jedrenjak Atlantiju na Hvaru, te su helikopterom odmah transportirali djecu u splitsku bolnicu.

- Imamo samo riječi hvale za vaše liječnike. Zahvaljujući njihovoj vrhunskoj organiziranosti i reakcijama, životi djece koja su bila s nama su spašeni. Uz još malo sreće oboje će se oporaviti i vratiti nam se kući. Vjerujem u to - rekao je Mancuso.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.