Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
100 komentara

Smiješni splitski 'metro' vlak: Ovako izgledaju propale stanice

Davor Matijević, član splitskog SDP-a, napravio je đir metro linijom i fotografirao neuređeni "metro-željeznički" kolodvor, te dodao kako je gradska vlast nešto što je izgrađeno prije 40 godina svečano otvorila

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell, Facebook
100 komentara

Splitska gradska vlast uz veliku pompu otvorila je jučer "metro" liniju od Kopilice do Splita. Sve je to i divno i krasno, ali ta linija već - postoji!

Naime, od 2006. godine postoji željeznička linija od Kaštel Starog do Splita i u suprotnom pravcu, s obaveznim stajanjem u Kopilici.

Linija ide 13 puta dnevno, a karta od Kopilice do Splita i obrnuto stoji devet i pol kuna.

Prva vožnja prigradskog vlaka od Kopilice do Rive VOŽNJA OD ČETIRI MINUTE Počeo voziti 'splitski metro': Spojili gradsku luku i Kopilicu

Nova linije ide puno češće, svakih 20 minuta, a karta stoji 11 kuna.

Tako oni štedljivi mogu umjesto "metro linije" pričekati vlak i uštedjeti kunu i pol, jer putovanje traje jednako, četiri minute.

Željeznička pruga na toj dionici duga je dva kilometra, a izgrađena je prije više od 35 godina. Vlak će prometovati od 5 do 22 sata.

'Otvorili su nešto staro 40 godina'

Davor Matijević, član splitskog SDP-a, napravio je đir metro linijom i fotografirao neuređeni "metro-željeznički" kolodvor, te dodao kako je gradska vlast nešto što je izgrađeno prije 40 godina svečano otvorila i nazvala svojim projektom:

- Ovaj "metro" može poslužiti jedino stanovnicima Kopilice da brže dođu u centar grada. A to su imali i do sada. Jedino što je novo su drukčiji vagoni i veliki marketing kako bi se stvorio dojam da gradska vlast nešto radi, rekao nam je Matijević

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message