Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovako izgleda Vučjak nakon iseljavanja stotina migranata

Komunalne službe iz Bihaća uklanjaju šatore s područja Vučjaka koji su služili kao improvizirani zaklon migrantima koji su tamo ranije mjesecima boravili u nehumanim uvjetima

Foto: Klix.ba
31 komentara

Bager i kamioni od ranog jutra uklanjaju sve što je ostalo od divljeg kampa u kojeg su migrante s gradskih ulica sklonile gradske vlasti i policija. Na Vučjaku su ostale velike količine smeća od kojega se širi neugodan miris. Gradske vlasti su naložile prekopavanje cijelog terena nakon što se uklone šatori i otpad, piše Klix.ba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dio ilegalnih migranata koji su s područja Bihaća prevezeni prema Sarajevu ipak je smješten u nekadašnju vojarnu u mjestu Blažuj, iako ona još nije u cijelosti osposobljena za njihov prihvat, potvrdila je Međunarodna organizacija za migracije koja upravlja centrima za prihvat i smještaj migranata u BiH.

JOŠ NEMA UVJETA ZA SMJEŠTAJ Migranti prebačeni iz Vučjaka, dio ipak smješten u Blažuj

Iz improviziranog kampa Vučjak kod Bihaća u utorak je evakuirano oko 700 migranata i oni su u autobusima u dvije odvojene kolone prevezeni ka Sarajevu.

Prva skupina, u kojoj je bilo oko 350 osoba, smještena je u kamp Ušivak u mjestu Hadžići, kako je ranije i najavljeno, no druga skupina s oko 330 migranata preusmjerena je u Blažuj, dvadesetak kilometara južno od Sarajeva.

ALI, NE ODUSTAJU Tužno: Migranti s bebom preko Plješevice idu prema Hrvatskoj

Ranije je bilo najavljeno kako će svi boraviti u Ušivku dok se ne osposobi kompleks bivše vojarne u Blažuju, no plan je tijekom noći promijenjen.

Za potpuno opremanje i osposobljavanje kampa u Blažuju trebat će još tjedan ili dva, jer je riječ o objektu u kojemu je ranije boravilo tek nekoliko desetaka vojnika pa sada ne postoje uvjeti za smještaj više stotina ljudi kako je to planirano.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message