News

Komentari 14

'Ove godine smo vidjeli kako se može lutati kao Vlada ili pak upravljati uspješno kao Rijeka'

'Ove godine smo vidjeli kako se može lutati kao Vlada ili pak upravljati uspješno kao Rijeka'

Rijeka i Primorsko-goranska županija trebaju ostati kraj slobode, pravde i demokracije, a to se jamči jedino pobjedom SDP-a na lokalnim izborima, zaključio je Grbin

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ponedjeljak je ustvrdio da se u ovoj godini pokazalo kako se može uspješno upravljati, kao u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ili "lutati poput Vlade RH".

Grbin je, govoreći na konferenciji za novinare u Rijeci, rekao da je taj grad među prvima u Hrvatskoj donio ozbiljan program pomoći gospodarstvenicima i građanima u korona krizi. Primorsko-goranska županija je pokazala kako se mjere mogu donositi proaktivno.

- Da nije bilo Istarske i Primorsko-goranske županije i Zlatka Komadine i njihovih proaktivnih mjera, pitanje je bi li vlada uvela mjere koje su bile potrebne da se u prvom valu koliko-toliko uspješno borimo s korona krizom, što u drugom valu nismo uspjeli - rekao je Grbin. 

- Nakon posljednjeg uvođenja strogih mjera došlo je do opadanja broja zaraženih i epidemološka slika se popravlja pa se postavlja legitimno pitanje zašto se to nije učinilo ranije - ustvrdio je predsjednik SDP-a.

Postavlja se i pitanje, dodao je, zašto Rijeka i PGŽ već sad imaju jasan program pomoći gospodarstvenicima a vlada nema. Rijeka i PGŽ trebaju ostati kraj slobode, pravde i demokracije, a to se jamči jedino pobjedom SDP-a na lokalnim izborima, zaključio je Grbin. 

Predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a Marko Filipović naveo je da se SDP sprema za još jedan mandat upravljanja Rijekom. Pregovaramo, kazao je, s mogućim koalicijskim partnerima i nadamo se da će u drugom krugu izbora sve stranke lijevo od centra stati iza SDP-a.

Filipović je, osvrćući se na proteklu godinu u Rijeci, istaknuo uspješan početak, stanku zbog zatvaranja te snažan zamah organizacije kulturnih događanja tijekom ljeta u okviru Europske prijestolnice kulture. Rijeka je pokazala da je tolerantan, multietničan i mulikulturalan grad s mnogo kreativnih pojedinaca i udruga, ocijenio je. U krizi se pomoglo poduzetnicima i građanima, a u gradu su u tijeku veliki investicijski projekti, poput gradnje nove bolnice, ulaganja u lučku i cestovnu infrastrukturu te hotelski kompleks na Costabelli, naglasio je Filipović.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina je ustvrdio da građani, zahvaljujući SDP-ovu obnašanju vlasti u županiji i Rijeci, prepoznaju stabilnost. Istaknuo je velika ulaganja na području županije ove i godine prije, više od šest milijardi kuna u projekte prometne, energetske i društvene infrastukture, uključujući ulaganja u školstvo, zdravstvo i pomorsko dobro.

- Ono što smo obećali izvršavamo. Uvjeren sam da građani ovog kraja žele živjeti socijeldemokratske vrijednosti, ako i nisu članovi ili simpatizieri SDP-a - naveo je Komadina.

Najčitaniji članci