News

Komentari 35

'Ovi narančasti riboni, jutros u 5 kaže mi žena da je Dan borbe protiv nasilja nad ženama'

'Ovi narančasti riboni, jutros u 5 kaže mi žena da je Dan borbe protiv nasilja nad ženama'

Milanović je poručio kako mu je velika čast što je Macron posjetio Hrvatsku. Komentirao je i narančaste vrpce koje su obojica nosili...

Ovi narančasti riboni, u 5 ujutro nakon druge kave moja supruga kaže da je danas Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Drago mi je da se francuski predsjednik pridružio tome... Hvala vam - rekao je Zoran Milanović i tako komentirao narančaste vrpce koje su on i Macron nosili pri susretu.

Milanović je poručio kako mu je velika čast što je Macron posjetio Hrvatsku. Dodao je kako su razgovarali o nabavci aviona, ali i događajima u svijetu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Macron je zahvalio Milanoviću na srdačnom dočeku i razgovoru. 

- Veliko mi je zadovoljstvo i ponosan sam što sam prvi predsjednik Francuske koji je posjetio Hrvatsku od osamostaljenja. Radi se o jednoj nepravdi, jer ovaj je posjet simbol našeg prijateljstva i pokazuje koliko su snažne veze između ove dvije države. Hrvatska je 2013. postala članica EU-a - rekao je Macron. 

- Ova današnja posjeta, partnerstvo koje smo potpisali, nakon mukotrpnog rada naših ministara, uzvisit će našu bilateralnu vezu, ali isto i s vezama naših Vlada koje će konsolidirali ovu bilateralnu vezu prema jednoj Europi, obrani koja isto tako sudjeluje u NATO-u - poručio je Macron. 

Podsjetio je da je Hrvatska predsjedala 2020. godine, a da će Francuska predsjedati 2022. godine te da će nastaviti ove uske bilateralne veze. 

- Ova suradnja koju ćemo osnažiti je izuzetno važna za temu koja je pred nama, a to je tema Zapadnog Balkana, pitanje mira, strateško pitanje za EU, to je ono što će nam omogućiti da izradimo novu etapu. Znam da je vama stalo do toga i znam da će vaše veze nam pomoći u tome. Zahvaljujem, predsjedniče, na razgovoru. Ovaj posjet je novo poglavlje na području bilateralnih odnosa. Puno toga je još pred nama - rekao je. 

Potom je Macrona kod Spomenika domovini dočekao premijer Andrej Plenković. Francuski predsjednik položio je vijenac u spomen na žrtve Domovinskog rata. 

Više pročitajte OVDJE.

 

 

Najčitaniji članci