Obavijesti

News

Komentari 31

Ovo će završiti izborima, Vlada je eksperiment koji je propao

Ovo će završiti izborima, Vlada je eksperiment koji je propao
2

Željko Fiolić je uvjeren da na telefonskoj sjednici neće biti nikakvih spektakala i poručio je Boži Petrovu da Vlada ne ovisi o Mostu već o većini u Saboru

Telefonska sjednica Vlade, mogućnost prijevremenih izbora i navodni ultimatum Bože Petrova Tomislavu Karamarku bile su teme HRT-ove emisije Otvoreno u kojoj su gostovali Željko Fiolić (HDZ), Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid), Krešo Beljak (HSS), Boris Rašeta, novinar 24sata i Miodrag Demo (Bandić Milan 365). 

Fiolić je uvjeren da na telefonskoj sjednici neće biti nikakvih spektakala i poručio je Boži Petrovu da Vlada ne ovisi o Mostu već o većini u Saboru. 

- Domoljubna koalicija i HDZ čvrsto žele nastaviti reforme koje su započete - tvrdi Fiolić.

- Ima bezbroj scenarija. Mislim da će se Vlada sutra pretvoriti u labavu konfederaciju dvaju blokova - rekao je Boris Rašeta i podsjetio da je 'Šeks uskrsnuo' i kako ima velike ambicije. Naveo je i kako je čuo da je Brkić u kontaktu s brojnim saborskim zastupnicima i da mu se iz njegova nastupa u četvrtak čini kako Milijan Brkić smatra da bi odlazak Karamarka bio nešto normalno. 

Željko Fiolić demantirao je Rašetu i rekao kako u stranci nema takvih frakcija ili struja.

- Ovo će završiti izborima - smatra Beljak koji misli da je ova Vlada bila eksperiment koji je upravo propao.

- Ne može netko tko je dobio pet puta manje glasova raditi ovakve stvari, to je nedopustivo. Neka institucije naprave svoj posao - kazao je Beljak i dodao kako će zastupnici HSS-a će pričekati nalaz Povjerenstva za sukob interesa, pa će tek onda razmisliti o povjerenju Tomislavu Karamarku.

- Ovo je represija na pravni sustav RH, kako medijska, tako i opozicije - smatra Demo.

Sinčić je potvrdio da će u Saboru glasati za opoziv prvog potpredsjednika Vlade.