Obavijesti

News

Komentari 295

'Ovo je izdaja sindikata prema članovima, ovo je čisti igrokaz'

'Ovo je izdaja sindikata prema članovima, ovo je čisti igrokaz'
5

'Pažljivim čitanjem uredbe o koeficijentima može se naći razlika u koeficijentu domara u školi i u drugim službama, od upravo 6% pa nam nije jasno zbog čega se i njihov koeficijent nije mogao izjednačiti'

VIDEO

Nakon 36 dana štrajka i dugotrajnih pregovora sindikata i Vlade, konačno je postignut dogovor. Vlada je sindikatima ponudila povećanje koeficijenta u tri navrata, 3 posto od 1. prosinca, 1 posto od 1. lipnja 2020. te 2 posto od 1. siječnja 2021. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Tu su ponudu sindikati prihvatili i time je štrajk u školama okončan. Nastava počinje u utorak ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Način kako su sindikati prihvatili ponudu Vlade izazvalo je val negativnih reakcija. 

Svađa sindikata: Ne smijemo pristati, nismo se za to borili!
Svađa sindikata: Ne smijemo pristati, nismo se za to borili!

- Smatramo da je ovo izdaja sindikata prema svojima članovima, posebice prema tehničkom osoblju i ne razumijemo čemu je služio igrokaz prošli ponedjeljak na trgu koji je skupio 40 tisuća ljudi. Pažljivim čitanjem uredbe o koeficijentima može se naći razlika u koeficijentu domara u školi i u drugim službama, od upravo 6% pa nam nije jasno zbog čega se i njihov koeficijent nije mogao izjednačiti - rekli su nastavnici mreže Nastavnici organizirano te nastavili: 

- Ističemo da smo iznimno nezadovoljni, štoviše i bijesni, osjećamo se prodano, a s druge strane osjećamo i sram pred našim suradnicima koji su zaposleni na mjestu tehničkog osoblja. Ovo nismo tražili. Smatramo da sindikati s ovim djelovanjem ne pokazuju niti trunke poštovanja prema svojim članovima, što se vidi i izostankom provedbe referenduma o ovoj ponudi - zaključili su. 

Nezadovoljstvo je iskazala i profesorica i administratorica nastavničke grupe 45 minuta Tamara Šoić.

- Hvala našim sindikatima na ovom velikodušnom i obećanom povećanju koeficijenata na rate. Još jednom hvala na brizi o
nenastavnom osoblju. Hvala na provedenom referendumu nakon današnje odluke. Hvala što istinski držite do mišljenja, a posebno dostojanstva svojih članova. Hvala što uopće postojite tako lijepi i korisni. Vole vas vaši vjerni članovi koji će vam do mirovine plaćati članarinu - poručila je Šoić. 

Premijer Plenković je rekao i kako će štrajk biti plaćen, no da nadoknada nastave neće. 

- Mi smo danas konačno definirali kompromisno rješenje, jedno dobro rješenje, koje smo sindikati iz sustava odgoja i obrazovanja postigli konačni cilj. A to je nadoknada zaostajanja plaća u ovom sustavu za ostalim javnim službama od 6,11 posto, koje smo razlomili u tri koraka i konačni cilj je koeficijent koji će biti realiziran za godinu i mjesec dana. Mi i Vlada smo tako ispunili naše ciljeve, a tijela sindikata su prihvatila tu ponudu - rekao je Branimir Mihalinec. Dodao je kako će nenastavno osoblje imati jednake dodatke, kao što ima nastavno osoblje kroz koeficijente. Svi će time jednako proći realizacijom tih sporazuma. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!