Obavijesti

News

Komentari 195

Ovo je najmlađi ubojica kojemu su sudili kao odraslom čovjeku

Ovo je najmlađi ubojica kojemu su sudili kao odraslom čovjeku
6

Paul Gingerich imat će najmanje 37 godina kada izađe iz zatvora. Prijatelj ga je nagovorio da mu pomogne ubiti očuha. Zatvorio je oči, okrenuo glavu i pucao...

VIDEO

Amerikancu Paulu Gingerichu sudili su kao odraslom iako je imao samo 12 godina. Dobio je 25 godina zatvora jer je prijatelju pomogao da ubije očuha. 

Njegovi učitelji opisivali su ga kao dragog, simpatičnog dječaka anđeoskog lica. Govorili su da je kao mlađi brat Justina Biebera, piše Daily Mail

Paulov život promijenio se u travnju 2010. godine kada je od običnog dječaka, koji nikada nije napravio ništa gore od brbljanja za vrijeme nastave i nepisanja domaće zadaće, postao ubojica. 

Paul, Colt Lundy (15) i Chase Williams (12) planirali su zajedno pobjeći. Lundy im je rekao kako njegov očuh Phil Danner to nikada neće dozvoliti te da ga moraju ubiti. Lundy je Paulu dao pištolj. Ušuljali su se u kuću i čekali da dođe. Chase nije htio ući i čekao ih je vani. 

- Phil je ušao i Colt je pucao u njega. Prepao sam se, zaklopio oči, okrenuo glavu i pucao - ispričao je policajcima na ispitivanju. Pristao je na ubojstvo jer je mislio da prijatelj nije ozbiljan u svojoj namjeri. 

Njegov prijatelj sve je isplanirao, ispalio prva dva metka, a dobio je jednaku kaznu kao i Paul. 

Iako je zločin nedvojbeno stravičan, postavlja se pitanje je li bilo potrebno suditi mu kao odraslom. 

U saveznoj državi Indijani, dječacima od 10 godina mogu suditi kao odraslima u slučajevima izrazito teških zločina. Ipak, Paul je najmlađi na kojemu je to pravilo primijenjeno

U prosincu prošle godine Žalbeni sud je odbacio presudu s obrazloženjem da se Sud za maloljetnike požurio s odlukom da mu sude kao odraslom. Odredili su novo saslušanje kako bi odlučili hoće li ponoviti postupak na Sudu za maloljetnike. Međutim, ako sud odluči da mu ipak treba suditi kao odraslom mogao bi dobiti i 65 godina zatvora. 

Za sada će tri godine provesti u maloljetničkom domu prije nego što ga prebace u pravi zatvor. 

- Posljednjih 30 godina posjećujem klijente u zatvoru u Indijani. Svom psu ne bi dala da provede tamo tjedan dana, a pogotovo ne dječaku. Ne možete zamisliti koliko je sustav stravičan dok to ne vidite - rekla je njegova odvjetnica. U domu ide u školu, a osim što ima dobre ocjene, učitelji tvrde da ima besprijekorno vladanje.

- Mislim da sam naglo odrastao. Sada razmišljam prije nego što učinim i nisam više impulzivan. Zahvalan sam na onome što imam - rekao je. Redateljica Zara Hayes snimila je dokumentarac o njemu koji će se prikazati na Channelu 4 krajem tjedna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa