Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ovo je najmlađi ubojica kojemu su sudili kao odraslom čovjeku

Paul Gingerich imat će najmanje 37 godina kada izađe iz zatvora. Prijatelj ga je nagovorio da mu pomogne ubiti očuha. Zatvorio je oči, okrenuo glavu i pucao...

youtube
Foto: youtube

Amerikancu Paulu Gingerichu sudili su kao odraslom iako je imao samo 12 godina. Dobio je 25 godina zatvora jer je prijatelju pomogao da ubije očuha. 

Njegovi učitelji opisivali su ga kao dragog, simpatičnog dječaka anđeoskog lica. Govorili su da je kao mlađi brat Justina Biebera, piše Daily Mail

Paulov život promijenio se u travnju 2010. godine kada je od običnog dječaka, koji nikada nije napravio ništa gore od brbljanja za vrijeme nastave i nepisanja domaće zadaće, postao ubojica. 

Paul, Colt Lundy (15) i Chase Williams (12) planirali su zajedno pobjeći. Lundy im je rekao kako njegov očuh Phil Danner to nikada neće dozvoliti te da ga moraju ubiti. Lundy je Paulu dao pištolj. Ušuljali su se u kuću i čekali da dođe. Chase nije htio ući i čekao ih je vani. 

- Phil je ušao i Colt je pucao u njega. Prepao sam se, zaklopio oči, okrenuo glavu i pucao - ispričao je policajcima na ispitivanju. Pristao je na ubojstvo jer je mislio da prijatelj nije ozbiljan u svojoj namjeri. 

Njegov prijatelj sve je isplanirao, ispalio prva dva metka, a dobio je jednaku kaznu kao i Paul. 

Iako je zločin nedvojbeno stravičan, postavlja se pitanje je li bilo potrebno suditi mu kao odraslom. 

U saveznoj državi Indijani, dječacima od 10 godina mogu suditi kao odraslima u slučajevima izrazito teških zločina. Ipak, Paul je najmlađi na kojemu je to pravilo primijenjeno

U prosincu prošle godine Žalbeni sud je odbacio presudu s obrazloženjem da se Sud za maloljetnike požurio s odlukom da mu sude kao odraslom. Odredili su novo saslušanje kako bi odlučili hoće li ponoviti postupak na Sudu za maloljetnike. Međutim, ako sud odluči da mu ipak treba suditi kao odraslom mogao bi dobiti i 65 godina zatvora. 

Za sada će tri godine provesti u maloljetničkom domu prije nego što ga prebace u pravi zatvor. 

- Posljednjih 30 godina posjećujem klijente u zatvoru u Indijani. Svom psu ne bi dala da provede tamo tjedan dana, a pogotovo ne dječaku. Ne možete zamisliti koliko je sustav stravičan dok to ne vidite - rekla je njegova odvjetnica. U domu ide u školu, a osim što ima dobre ocjene, učitelji tvrde da ima besprijekorno vladanje.

- Mislim da sam naglo odrastao. Sada razmišljam prije nego što učinim i nisam više impulzivan. Zahvalan sam na onome što imam - rekao je. Redateljica Zara Hayes snimila je dokumentarac o njemu koji će se prikazati na Channelu 4 krajem tjedna. 

Možda vas zanima i ovo:
Message