News

Komentari 110

Ovo je Pernarov iskaz na sudu u Zambiji: Divljao je i pričao da je jedan od Hrvata rođen kao žena

Ovo je Pernarov iskaz na sudu u Zambiji: Divljao je i pričao da je jedan od Hrvata rođen kao žena

Ivan Pernar urlao je na sudu u Zambiji nakon čega su odvjetnici zaprijetili da će ga prijaviti za nepoštivanje suda. Iako nema nikakve veze sa slučajem, sudu je pričao da je jedan od Hrvata rođen kao žena

Ivan Pernar danas je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji koje su optužili za trgovinu djecom. Iako je prvotno ispao s popisa svjedoka, Pernar se ipak pojavio pred sudom na zadnjem ročištu svjedoka optužbe, uzbuđen i optimističan, prenosi nam zambijska novinarka. OVDJE pratite uživo.

Divljao u sudnici

Iako nema baš nikakve veze sa slučajem i posvajanjem djece iz DR Konga, Pernar je nekako završio na listi svjedoka i dao je svoj iskaz. Ranije je rekao kako je obolio od malarije što ni kura C vitamina ne može izliječiti. Ali se čudesno oporavio.

Na sudu je prvo rekao da je jedan od uhićenih Hrvata rođen kao žena, a sad tvrdi da je muškarac.

U Zambiji je to, podsjećamo, kažnjivo. 

- Ivan Pernar izazvao je smijeh na sudu kada je prilikom prepoznavanja prišao optuženiku i viknuo 'ovo je žena koja sada tvrdi da je muškarac'. Pernar je u svom iskazu na sudu rekao da je u siječnju ove godine iz hrvatskih medija došao do saznanja da su osmorica Hrvata uhićeni u Zambiji. Tada je kaže, počeo sumnjati u zakonitost posvojenja. Rekao je da je jedan od optuženih rođen kao žena. Rekao je da je informaciju dobio nakon što je taj optuženi snimio dokumentarni film o svojoj tranziciji te da ga poznaje jer je javna osoba u toj zemlji. Rekao je i da je taj optuženi proglašen i LGBT osobom godine, a tada je bio poznat kao žena. Kazao je i da je taj optuženi njegov susjed u Zagrebu - ispričala nam je zambijska novinarka.

Kako nam je otkrila, Pernar je potom napravio dramu na sudu. 

- Urlao je. Odvjetnici obrane rekli su da će ga optužiti za nepoštivanje suda - otkrila nam je zambijska novinarka.

Sutkinja je nakon toga odredila 19 minuta pauze.

Kad je pauza završila vratio se i Pernar. 

Ispitivali su ga odvjetnici Gideon Kalandanya i Kelvin Silwimba koji na sudu brane hrvatske državljane.

Podnijeli su zahtjev sudu da se Pernara odvede u zatvor zbog nepoštivanja suda.

- Pernar je rekao da je nakon što su informacije procurile kroz hrvatske medije, uhićenje Hrvata izazvalo kontroverzu, tvrdeći da je u DR Kongu poznato da transrodne osobe ne mogu posvajati djecu prema članku 653. kongoanskog obiteljskog zakona. Pernar je dalje naveo da prema njegovim saznanjima stranci ne smiju posvojiti dijete iz DR Konga - ispričala nam je zambijska novinarka.

Kako doznajemo od zambijske novinarke Pernar je potpuno poludio kad su ga odvjetnici pitali je li njegov dolazak u Zambiju uzrokovan time što se ponovno želi kandidirati na idućim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj pa želi da se opet o njemu piše u hrvatskim medijima. Sutkinja je odlučivala o tome hoće li Pernara poslati u zatvor.

- Oprošteno mu je dosadašnje ponašanje nakon što se ispričao sudu - rekla nam je zambijska novinarka.