News

Komentari 5

Fotograf: "Bombaš nije rock zvijezda, taj čovjek je zlo"

Fotograf: "Bombaš nije rock zvijezda, taj čovjek je zlo"

Lice bostonskog bombaša šokiralo je mnoge, a policijski taktički fotograf toliko se razbjesnio da je objavio fotografije krvavog Džohara Carnajeva za vrijeme uhićenja

Narednik Sean Murphy, taktički fotograf državne policije Massachusettsa slikao je Džohara Carnajeva za vrijeme uhićenja 19. travnja nakon napada na bostonskog maratonu. Toliko ga je razbjesnilo njegovo lice na naslovnici 'Rolling Stonea' da je objavio fotografije krvavog bombaša prilikom uhićenja. 

Časopis je na naslovnicu izdanja za kolovoz stavio priču o bombašu Džoharu Carnajevu, koji je s bratom u travnju ubio troje ljudi. 

Mnogi su burno reagirali.

Na Murphyjevim fotografijama vidi se Džohar Carnajev kako krvav izlazi iz skrovišta, piše NYDN

'Ovaj čovjek je zlo'

- Nadam se da će ljudi koji vide ove fotografije shvatiti da se to zaista dogodilo - rekao je Murphy i dodao kako 'Rolling Stone' nije smio objaviti fotografiju bombaša na naslovnici. Prikazan je kao rock zvijezda.

- Ovaj čovjek je zlo. Ovo je pravi bostonski bombaš - dodao je.

Suspendirali ga nakon objave fotografija

Nekoliko sati nakon što je objavio fotografije, Sean Murphy suspendiran je s posla. Nije dobio otkaz, ali čeka ga saslušanje sljedeći tjedan. 

Podsjetimo, Džohar Carnajev (19) optužen je za bombaške napade na bostonskom maratonu 15. travnja ove godine. Američkog studenta, čečenskog porijekla, terete da je napad izveo zajedno s bratom Tamerlanom koji je poginuo tijekom potjere. U napadu je poginulo troje ljudi, među kojima je i dječak (8). Džohar bi na sudu trebao odgovarati i za smrt policajca koji je poginuo u potjeri za njim i pokojnim Tamerlanom.

Najčitaniji članci