Obavijesti

News

Komentari 19

Ovo su Brazilci koji su 'pali' s kokainom u Zagrebu. Švercali ga u grudnjaku i šamponima

Ovo su Brazilci koji su 'pali' s kokainom u Zagrebu. Švercali ga u grudnjaku i šamponima
8

Brazilac i Brazilka uhvaćeni su u dva odvojena pokušaja 'švercanja' droge iz Sao Paola. Za sada se utvrđuje jesu li oboje imali istog krajnjeg kupca jer su načini na koje su švercali drogu gotovo identični

Policija i Carina u proteklih osam dana zaplijenili su čak 3,5 kilograma kokaina, a u oba slučaja radilo se o Brazilcima koji su doputovali u Hrvatsku. 

Ranije smo izvijestili o ulovu policije koja je izvijestila o Brazilcu (32) koji je u subotu stigao s gotovo 2,5 kilograma kokaina. Sumnja se da je muškarac od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, 1000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda u kojima se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama, te dvije vrećice bombona u kojima su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama, javlja PU zagrebačka. 

Avionom je u subotu sletio u Zagreb, kokain je prokrijumčario preko Međunarodnog graničnog prijelaza u Hrvatsku tako da je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu, što je otkriveno nakon provođenja nadzora u zračnoj luci. 

Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Tjedan dana prije njega, u Zagreb je stigla i djevojka (22) iz Brazila. Ona je drogu sakrila u grudnjaku. I u ovom slučaju zapljenu su obavili Carinski službenici u suradnji s policijom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje 1. srpnja 2021., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu u kojoj su bile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom, ukupne mase oko 1080 grama.

Kokain je osumnjičena 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku, na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu, navodi se u priopćenju zagrebačke Policijske uprave (PUZ).

Po dolasku u zagrebačku Zračnu luku „Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled pri čemu su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice, unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici zbog "neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, priopćio je PUZ.