Obavijesti

News

Komentari 26

"Ozljeđivanje žene izjednačeno je s kaznom za parkiranje..."

"Ozljeđivanje žene izjednačeno je s kaznom za parkiranje..."
1

Iz Foruma žena SDP-a navode kako "udaranje glavom u asfalt okarakterizirati 'prekršajem' i nazvati ga drskim i nepristojnim ponašanjem, izjednačava taj čin s pukim prijestupom"

VIDEO

Iz Foruma žena SDP-a u subotu su priopćili, vezano za ozljeđivanje 19-godišnje djevojke, koju je napao 26-godišnji mladić ispred ugostiteljskog objekta u Viškovu, kako su 'zgroženi postupanjem policije' u slučaju zlostavljanja mlade žene na području Grada Rijeke.

Zgroženi smo postupanjem policije u slučaju zlostavljanja mlade žene na području Grada Rijeke, osobito u svjetlu recentnog događaja u Zadru, kao i činjenice da se proteklih nekoliko dana dogodio niz slučajeva nasilja nad ženama, na koje su oni koji trebaju skrbiti o sigurnosti građanki i građana ove zemlje, ostali potpuno nesenzibilizirani, dodaje se u priopćenju.

Brutalno tukao djevojku (19): 'Udarao joj je glavom o asfalt!'
Brutalno tukao djevojku (19): 'Udarao joj je glavom o asfalt!'

Iz Foruma žena SDP-a navode kako "udaranje glavom u asfalt okarakterizirati 'prekršajem' i nazvati ga drskim i nepristojnim ponašanjem, izjednačava taj čin s pukim prijestupom za pogrešno parkiranje".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pri tom, dodaje se u priopćenju, postoji sličnost „Riječkog slučaja“ sa slučajem „Daruvarac“ i premlačivanjem djevojke u Zadru, gdje su pojedine osobe svjedočile počinjenju nasilja i nisu poduzele ništa. 

- Policija je važan dionik u provedbi Istanbulske konvencije te postupci policijskih službenika i tretiranje nasilja nad ženama od strane policije nedvojbeno šalje poruku cijelom društvu - kažu iz Foruma žena SDP-a.

Pretukao djevojku (19) pa je ostavio da leži na cesti u Rijeci
Pretukao djevojku (19) pa je ostavio da leži na cesti u Rijeci

 Ocjenjuju da postupanje riječke policije i postupanje suda u Zadru pokazuje "neučinkovitost dva krucijalna državna resora za zaštitu žrtava od nasilja – policijskog i pravosudnog".  Smatraju da Vlada ne smije ignorirati neučinkovitost ovih sustava. 

Iz Policijske uprave promorsko-goranske ranije danas je priopćeno da je riječka policija provela kriminalističku istragu nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja. Mladić je osumnjičen da je 28. prosinca rano ujutaro remetio javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Viškovu te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri hrvatske državljanke, starosti od 19 do 23 godine. Također je utvrđeno da je jednu od navedenih djevojaka, 19-godišnjakinju, uz vrijeđanje naguravao i tjelesno ozljedio ispred ugostiteljskog objekta te se potom udaljio s mjesta događaja. Djevojci je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede, a 26-godišnjaka su nakon cjelodnevne potrage sinoć u 19 sati pronašli i priveli na istraživanje policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.  Istraživanjem je k tome utvrđeno da je u proteklih desetak godina spomenuti osumnjičenik procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela. Po završetku istrage, zbog sumnje u počinjenje navedenog djela naročito drsko i nepristojno ponašanje, 26-godišnjak je prekršajno prijavljen i bit će doveden nadležnom Prekršajnom sudu, navodi se u priopćenju PU primorsko-goranske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina