Obavijesti

News

Komentari 68

'Pa gdje si, moj školski kolega, nismo se vidjeli još od 1949.'

'Pa gdje si, moj školski kolega, nismo se vidjeli još od 1949.'
1

70 godina mature: Sretna smo generacija koju veže čista velika ljubav. Tek nam je 89 godina. Makar smo se okupili u malom broju, jako smo sretni, kažu čakovečki i varaždinski maturanti

VIDEO

Mi smo vam bili jedna posebna generacija. Poslije mature razišli smo se po cijelom svijetu, a vezalo nas je apsolutno prijateljstvo. Nije bilo love, ali je bilo puno srca i u tom srcu smo bili veliki, rekao nam je Branko Grabar, umirovljenik iz Čakovca.

On je u petak s nekadašnjim školskim kolegama proslavio 70. godišnjicu mature gimnazijalaca iz Varaždina i Čakovca koji danas imaju 88 ili 89 godina. Na posebni jubilej stiglo je njih dvadesetak koje još zdravlje služi. Naime, tih davnih godina poslije Drugog svjetskog rata maturiralo je ukupno njih 157.

- Da se još jedanput rodimo, opet bismo se odlučili za isto prijateljstvo. Ne bih ih mijenjao ni za što - rekao nam je Branko, koji je cijeli život radio kao veterinar.

U međuvremenu je, nažalost, preminulo njih 119, ali dobro se drži, bez obzira na godine, njih 28 muškaraca i deset žena.

- Sretna smo generacija koju veže velika ljubav. Tek nam je 89 godina. Makar smo se okupili u ovom malom broju, sretni smo - rekao je Dražen Ožeg, poznati varaždinski kineziolog. Njegov kolega i prijatelj Franjo Bračko, koji je i sam kasnije bio profesor na Prvoj varaždinskoj gimnaziji, dodao je kako su oni bili zlatna generacija.

- Bilo je to lijepo vrijeme. Organizirali smo tad razne školske i izvanškolske aktivnosti. U Gimnaziji je djelovao poznati omladinski klub. Subotom je tako na ples znalo stići čak 700 Varaždinki i Varaždinaca. Također, ugostili smo i brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života – dodao je Franjo Bračko, koji je vrlo ponosan na svoju generaciju, ali i na mlađe.

- Bila je bijeda, bio je kruh na točkice, ali je mladost bila sretna. Danas ne možemo pratiti mlade s obzirom na tehnološka dostignuća, no ono što je nas tad vezalo je neraskidivo prijateljstvo - zaključio je Bračko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"