Obavijesti

News

Komentari 2

'Pa to je Kitara!' Kongresnik iz SAD-a u Brazilu je nastupao kao drag queen?! 'Stalno je lagao...'

'Pa to je Kitara!' Kongresnik iz SAD-a u Brazilu je nastupao kao drag queen?! 'Stalno je lagao...'

Upoznala sam Santosa kad je imao možda 16 ili 17 godina. Ja sam već bila popularna na drag sceni. Dolazio je kod mene u stan dok mu je majka igrala bingo, ispričala je drag queen Eula Rochard.

VIDEO

Političari lažu. To nije nikakva tajna. Ali nedavno izabrani član američkog Kongresa iz redova republikanske stranke, 34-godišnji George Santos, odveo je to na sasvim neku novu razinu.

'Taj laže čim zine', popularan je izraz u zaleđu Dalmacije i savršeno opisuje gospodina Santosa. Za pobrojati sve njegove laži trebalo bi nam nekoliko dana. Pa prođimo one najveće na brzinu...

Srednju koju tvrdi da je pohađao - nije je pohađao.

Na prestižnom sveučilištu Baruch, za koje tvrdi da je završio i da je bio zvijezda odbojkaške ekipe koja je osvojila naslov - ne znaju tko je on.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Citigroup i Goldman Sachs, dvije ponajveće financijske institucije u New Yorku, za koje je rekao da je u njima radio, za njega nikad nisu čule.

Azil koji tvrdi da je osnovao i da je spasio 2500 ljubimaca - ne postoji.

U.S. Representative George Santos on Capitol Hill in Washington

Majka, za koju je rekao da je bila direktorica u New Yorku i da je umrla od posljedica napada na 'Blizance' 2001. godine, zapravo je umrla 2016. godine. Bila je kuharica i čistačica koja ne zna 'beknuti' engleski... Nikakva direktorica.

Laži, laži i još laži. George je čak neko vrijeme tvrdio da ima tumor na mozgu. Kasnije je to odbio komentirati...Više puta su ga iz stanova izbacivali zbog neplaćene stanarine. Navodno je ukrao 3000 dolara od vojnog veterana koji je novac prikupljao za operaciju psa. Bivši cimeri ga optužuju za krađu, jedan je ispričao kako mu je ukrao skupocjeni šal, kojeg je potom nosio za vrijeme kampanje.

Jedini je problem što su američki mediji, pa onda i javnost, za sve ove laži doznali nakon što je Santos, inače prvi gay republikanski zastupnik u Kongresu, odabran. 

I on odbija odstupiti. Kaže da je samo malo uljepšavao istinu, kao što svi rade u životopisima, i da je spreman na rad...

Newly elected U.S. Rep. George Santos (R-NY) stands alone on the floor of the House of Representatives at the U.S. Capitol in Washington

A kako dani prolaze, tako doznajemo sve više bizarnih detalja iz Santosova života. Dobar dio mladosti proveo je u Brazilu, odakle su mu roditelji. Znamo od ranije da je tamo i ukrao knjižicu za čekove muškarcu o kojem se njegova majka skrbila i da je novac potrošio na shopping. Zločin je priznao, ali na sudu se nije pojavio, tako da su brazilske vlasti sad opet pokrenule istragu, jer su doznale gdje se Santos nalazi.

- Ja nisam kriminalac - komentirao je istragu brazilske policije za američke medije.

No to nije njegova jedina 'brazilska tajna'. Eula Rochard, drag queen iz Brazila tvrdi da je i George u mladosti nastupao kao 'drag kraljica' pod pseudonimom Kitara Ravache, prenosi NY Post izvještaje iz Brazila.

- Upoznala sam Santosa kad je imao možda 16 ili 17 godina. Ja sam već bla popularna na drag sceni. Dolazio je kod mene u stan dok mu je majka igrala bingo - priča Rochard i nastavlja:

FILE PHOTO: U.S. Representatives try again to elect a Speaker on the third day of the 118th Congress at U.S. Capitol in Washington

- Prepoznala sam ga na TV-u nedavno i našla sliku s 'Pride' parade iz 2008. godine. George je bio nestao iz Brazila na neko vrijeme, ali se vratio s velikom kolčinom novca. On nikad ne bi mogao uspjeti kao drag queen. Nikad se s tim nije bavio profesionalno i nema potreban glamur za to - priča Rochard i za kraj opisuje Santosa kao 'velikog lažljivca'.

U.S. Representatives and Senators gather on the first day of the 118th Congress at the U.S. Capitol in Washington

- Često je izmišljao priče, najčešće vezane uz novac. Govorio bi da mu je otac bogat. Ali onda su se ljudi pitali 'pa zašto mu je mama čistačica?'. Nema ništa sramotno u tom poslu, ali zašto bi to radila da ima novca? Nikad nije pokazivao sklonost politici. Pogotovo desničarskoj. On je sanjar. Očito je shvatio da može postati poznat kao političar. Republikanci zaslužuju nekoga poput Georgea - završava Rochard.

Dodajmo za kraj i da je Santos ne može objasniti odakle mu 700.000 dolara, koliko je sam uložio u svoju kampanju. Firma Devolder, za koju tvrdi da mu je donijela milijune, nije imala klijente, poslovne prostore, pa čak ni web stranicu. Njegova obrana? Kazao je kako je savjetovao bogate pri kupovini jahti i aviona i da za te poslove primao provizije do 400.000 dolara... 

Ne zvuči baš uvjerljivo... Pogotovo kad znamo za povijest laži ovog republikanca. 

Sud u New Yorku počeo je istragu o njegovim lažima krajem 2022. godine. A američki mediji su pisali i kako se istražuje poslovanje njegove kompanije Devolder. Razni stručnjaci smatraju kako bi ga sumnjivi novac mogao stajati karijere u politici prije nego laži.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje