Obavijesti

News

Komentari 137

Pa, zar opet?! Avion CA zbog kvara ostao je na tlu u Danskoj

Pa, zar opet?! Avion CA zbog kvara ostao je na tlu u Danskoj
3

Dash 8-Q400 u petak je iz Kopenhagena trebao poletjeti u Zagreb. Ostao je prizemljen zbog kvara. Po putnike je nakon sati čekanja došao drugi avion

VIDEO

Prvi i zadnji put sam putovala Croatia Airlinesom, kazala nam je naša čitateljica koja je s ostalim putnicima osam sati u Kopenhagenu čekala hoće li avion poletjeti za Zagreb ili neće.

- Avion je trebao poletjeti prije podneva, no zbog kvara smo u zračnoj luci sjedili do večernjih sati. Poletjeli smo tek kad je po nas došao drugi avion - kazala nam je čitateljica.

Iako su se iz kompanije pobrinuli za putnike, čitateljica smatra da let previše košta da bi toliko vremena proveli zarobljeni u zračnoj luci.

CA: Avion je ostao na tlu zbog kvara 

U Croatia Airlinesu ispričavaju se putnicima zbog kašnjenja, a glasnogovornik Davor Janušić kazao je da je zrakoplov ostao prizemljen zbog kvara na ventilu motora za pneumatski sustav.

- U Kopenhagenu nemamo tehničku podršku. Rezervni dio imali smo u Zagrebu, pa su dva naša mehaničara redovnom linijom Zagreb - Bruxelles, koji je preusmjeren do Kopenhagena, odletjeli da otklone kvar - rekao nam je Janušić.

U Zagreb trebali stići oko 14 sati, a došli iza ponoći

Kazao je da je dio putnika iz Dasha preusmjeren na druge letove, dok je ostatak linijom kojom su stigli mehaničari vraćen u Zagreb. Putnici su u metropolu umjesto u 14 sati stigli tek poslije ponoći, a nakon noćenja u hotelu nastavili su putovanje do konačnog odredišta. Janušić kaže da se sve kompanije na dnevnoj bazi suočavaju s tehničkim kvarovima.

Avion Dash 8-Q400 nakon što su mu mehaničari zamijenili rezervni dio, prazan se vratio u Zagreb. Na avionu je obavljen planiran tehnički pregled nakon kojeg je ponovno uključen u promet na liniji Zagreb - Beč.

Croatia Airlines u svojoj floti ima šest aviona Dash 8-Q400. Posljednjih mjeseci zaredalo se da zbog kvara nisu mogli poletjeti, a najdramatičnije je bilo prisilno slijetanje u Zürich 27. rujna bez prednjih kotača, nasreću, bez ozlijeđenih.

Hrabri piloti Šitum i Ivanković su Ponos Hrvatske

Zrakoplov Croatia Airlinesa poletio je iz Zagreba prema Zürichu sa 60 putnika. Samo zahvaljujući stručnosti i prisebnosti kapetana Zvonka Šituma i kopilota Ivana Ivankovića, sigurno su dotaknuli tlo. Zbog svog čina izabrani su i za Ponos Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)