News

Komentari 47

Pacijent s psihijatrije zapalio je sebe dok je palio cigaretu: Opečeno mu je 60 posto kože

Pacijent s psihijatrije zapalio je sebe dok je palio cigaretu: Opečeno mu je 60 posto kože

Muškarac (69) opekotine je zadobio prije pet dana dok je ležao na Odjelu psihijatrije koprivničke bolnice. Upaljačem je zapalio zaštitnu medicinsku masku koju je nosio na licu

Zdravstveno stanje muškarca starog 69 godina koji zbog opekotina leži na Klinici za traumatologiju, KBC „Sestre milosrdnice”, gdje je dopremljen prošlog tjedna iz koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ je i dalje teško i životno je ugrožen, doznali smo s Klinike. Opečeno mu je gotovo 60 posto kože i uglavnom donji dio tijela.

Zapaljena maska pala mu u krilo

Naime, nesretni je čovjek opekotine zadobio 10. ožujka u poslijepodnevnim satima dok je ležao na Odjelu psihijatrije koprivničke bolnice. Prema odgovoru ravnatelja bolnice dr. Mate Devčića do opekotina je došlo oko 16,30 sati kad je pacijent upaljačem zapalio zaštitnu medicinsku masku koju je nosio na licu.

Zapaljena maska pala mu je u krilo i došlo je do zapaljenja odjeće koju je nosio na sebi. Medicinsko osoblje, koje je tog dana u smjeni, brzo je ugasilo zapaljenu odjeću i pacijenta u dogovoru s dežurnim anesteziologom i kirurgom premještaju u Jedinicu intenzivnog liječenja naše bolnice. Zbog težine ozljede i nastavka liječenja dogovorno je premješten u Kliniku za traumatologiju, KBC „Sestre milosrdnice”.

Odmah nakon događaja obaviješten je Ravnatelj bolnice koji je imenovao Tim za izvanredni nadzor. O događaju je obaviješteno Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske te su tražena pismena očitovanja svih djelatnika koji su bili uključeni u liječenje pacijenta kao i Voditeljice Odjela za psihijatriju.

- Nakon provedenog izvanrednog nadzora biti će poznate sve činjenice vezane uz ovaj događaj. Odmah nakon ozljede obaviještena je obitelj pacijenta - stoji u priopćenju koje je potpisao ravnatelj Devčić.

Policija: Riječ je o nesretnom slučaju, palio je cigaretu...

Iz bolnice navode da se po nemilom događaju postupalo sukladno Pravilniku o standardima kvalitete zdravstvene zaštite i načinu njihove primjene, a pacijenta se zbrinulo prema pravilima medicinske struke.

U odgovoru koji smo dobili iz Policijske uprave koprivničko-križevačka, stoji da se radi o nesretnom slučaju do kojeg je došlo kad je 69-godišnji muškarac paleći cigaretu zapalio dijelove odjeće te je zadobio teške tjelesne ozlijede. Policija je o ovom slučaju dostavila posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Koliko smo upoznati ovo je jedan od rijetkih slučajeva da je u bolnici došlo do ozljeda na ovakav način. Vjerojatno bi trebalo postrožiti mjere vezane kako se ne bi dešavale ovakve stvari gdje je uz nesretnog čovjeka vatra mogla proširiti i zahvatiti još nekog od pacijenata.

Najčitaniji članci