News

Komentari 63

Pacijente zaražene virusom voze 'zapečaćene' u tubama

Pacijente zaražene virusom voze 'zapečaćene' u tubama

U Wuhanu, gdje se smrtonosni korona virus prvi put pojavio, ubrzano se gradi bolnica s tisuću ležajeva kako bi mogli primiti sve veći broj pacijenata. Bolnica će biti završena do 3. veljače

Po društvenim mrežama pojavile su se jezive fotografije pacijenata zaraženih korona virusom, koje liječnici u bolnice voze "zapečaćene" u plastične tube kako  bi se mogućnost zaraze i prelaska virusa na druge ljude svela na najmanju moguću mjeru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Liječnici na sebi imaju zaštitna odjela, a pacijenta s fotografije koja prikazuje kako otpremaju zaražene u bolnicu poslali su u bolnicu u Huizhou. Osim u tube, pacijente smještaju u posebne karantenske kutije.

Do sada je dvadeset zdravstvenih djelatnika u Kini zaraženo virusom, a koji su se brinuli o oboljelima od ove smrtonosne bolesti.

Od virusa je do sada umrlo 26 ljudi, a zabrana javnog prijevoza proširila se na deset gradova. U Kini je potvrđeno 830 zaraženih.

Kao mjere opreza nije uvedeno samo zatvaranje gradova i ukidanje javnog prijevoza. Zatvoren je Zabranjeni grad u Pekingu, otkazane su javne proslave kineske nove godine, a u Hong Kongu je otkazan karneval, kao i nogometne utakmice.

U Wuhanu, gdje se virus prvi put pojavio, ubrzano se gradi bolnica s tisuću ležajeva kako bi mogli primiti sve veći broj pacijenata. Bolnica će biti završena do 3. veljače, piše BBC, a trenutno je na gradilištu bolnice 35 kopača i 10 buldožera.

Najčitaniji članci