Pacijentima na samrti ukrale stvari vrijedne 38.000 kuna: 'Zaslužile su maksimalnu kaznu' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 189

Pacijentima na samrti ukrale stvari vrijedne 38.000 kuna: 'Zaslužile su maksimalnu kaznu'

Pacijentima na samrti ukrale stvari vrijedne 38.000 kuna: 'Zaslužile su maksimalnu kaznu'

Tek su rijetki u KB-u Dubrava bili voljni komentirati uhićenje dviju njihovih djelatnica koje su krale imovinu najtežih pacijenata na bolničkom Covid odjelu

VIDEO

Složni su u tome kako je takvo “lešinarenje” nad umirućim pacijentima apsolutno za svaku osudu i najstrože sankcije. Ipak, zahvalni su policiji koja je otkrila počiniteljice te tako skinula ljagu s glavne Covid bolnice u zemlji.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Pokretanje videa...

vijesti 00:59

Policajcima je zahvalan i Goran, čiji je otac Ljubomir Mrđa (65), nažalost, preminuo od korone početkom veljače.

- Mama i ja smo sretni što su ih pronašli. Ne spavamo dva mjeseca, otkad se to dogodilo - rekao nam je Goran, čijem je ocu nestao novčanik dok je bio na respiratoru. U srijedu ujutro nazvali su ga iz policije i rekli da su ulovili lopova koji je njegovu ocu ukrao novčanik, skinuo novac s računa te, koristeći Ljubomirovu karticu, kupovao u jednoj trgovini.

Bolničarka i sestra KB Dubrava okrale pacijente na respiratoru, jedna si je kupila čizme
Bolničarka i sestra KB Dubrava  okrale pacijente na respiratoru, jedna si je kupila čizme

Sredinom siječnja Goranov otac Ljubomir Mrđa zbog pogoršanja simptoma Covid-19 završio je u KB-u Dubrava, prvo na pulmologiji, a onda, jer mu se stanje još bilo pogoršalo, na respiratoru.

Goran mu je na odlasku u bolnicu u unutarnji džep jakne stavio novčanik, u kojem je bila i bankovna kartica. Za nekoliko dana sjetili su se novčanika i otišli provjeriti stanje računa. Ustanovili su da je s računa dvaput podignuto po 5000 kuna, i to u Garden Mallu te u Sesvetama, a gdje su u jednoj trgovini za 300 kuna na karticu kupljene i cipele. Goran je odmah sve prijavio policiji, koja je sada dovršila kriminalističku obradu nad dvije djelatnice KB-a Dubrava, u dobi od 45 i 51 godinu, koje sumnjiče za teške krađe i računalnu prijevaru. Pojasnili su i kako je riječ o dva odvojena slučaja, odnosno da zaposlenice nisu djelovale zajedno ili u dogovoru. Kako nam je neslužbeno potvrđeno, riječ je o bolničarki i medicinskoj sestri.

Obje rade s pacijentima 

Obje rade s pacijentima, no bolničarke imaju nižu stručnu spremu. Bolničarka ne može obavljati složenije poslove medicinskih sestara, poput davanja lijeka, injekcije ili asistiranja liječniku pri operaciji. One se uglavnom brinu o osobnoj higijeni bolesnika, kupaju ih, presvlače te voze s odjela na odjel.

Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'
Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'

Policija sumnjiči stariju djelatnicu, inače medicinsku sestru, da je između 13. i 14. siječnja ove godine, iskoristivši osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u Dubravi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Potom je u sljedeća dva dana u dva navrata na bankomatima podignula novac u iznosu od ukupno 10.000 kn. Pokušala je podignuti još gotovine, no transakcije su odbijene. Zbog toga je otišla u trgovinu te si, plativši karticom, kupila čizme za još 300 kn.

Krala zlato pa ga prodavala 

Njezinu mlađu kolegicu, bolničarku, sumnjiče da je između 15. studenog 2020. i 19. veljače ove godine također iskoristila osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se ondje nalazili na liječenju te iz bolničkih prostorija ukrala njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.

Dio otuđenog nakita prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe. Ukupno je pacijentima ukrala oko 27.500 kuna.

Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori
Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori

Prof. dr. Ivica Lukšić, ravnatelj bolnice, kazao je da mu je drago što je policija tako brzo otkrila počinitelje.

- Bolnica je sve prijavila na vrijeme, odmah po saznanju o događaju, i policiji prepustila da radi svoj posao - kazao je dr. Lukšić.

Predsjednik upravnog vijeća KB-a Dubrava, dr. Silvio Bašić, koji je i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, bio je zgrožen činom djelatnica.

- Što drugo reći nego da je to užasno?! Zaslužuje maksimalne propisane sankcije. Dubrava je velik sustav. Nažalost, u svakom takvom sustavu može biti kukolja - kazao je Bašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 189

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.