Obavijesti

News

Komentari 189

Pacijentima na samrti ukrale stvari vrijedne 38.000 kuna: 'Zaslužile su maksimalnu kaznu'

Pacijentima na samrti ukrale stvari vrijedne 38.000 kuna: 'Zaslužile su maksimalnu kaznu'

Tek su rijetki u KB-u Dubrava bili voljni komentirati uhićenje dviju njihovih djelatnica koje su krale imovinu najtežih pacijenata na bolničkom Covid odjelu

VIDEO

Složni su u tome kako je takvo “lešinarenje” nad umirućim pacijentima apsolutno za svaku osudu i najstrože sankcije. Ipak, zahvalni su policiji koja je otkrila počiniteljice te tako skinula ljagu s glavne Covid bolnice u zemlji.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Pokretanje videa...

vijesti 00:59

Policajcima je zahvalan i Goran, čiji je otac Ljubomir Mrđa (65), nažalost, preminuo od korone početkom veljače.

- Mama i ja smo sretni što su ih pronašli. Ne spavamo dva mjeseca, otkad se to dogodilo - rekao nam je Goran, čijem je ocu nestao novčanik dok je bio na respiratoru. U srijedu ujutro nazvali su ga iz policije i rekli da su ulovili lopova koji je njegovu ocu ukrao novčanik, skinuo novac s računa te, koristeći Ljubomirovu karticu, kupovao u jednoj trgovini.

Bolničarka i sestra KB Dubrava okrale pacijente na respiratoru, jedna si je kupila čizme
Bolničarka i sestra KB Dubrava  okrale pacijente na respiratoru, jedna si je kupila čizme

Sredinom siječnja Goranov otac Ljubomir Mrđa zbog pogoršanja simptoma Covid-19 završio je u KB-u Dubrava, prvo na pulmologiji, a onda, jer mu se stanje još bilo pogoršalo, na respiratoru.

Goran mu je na odlasku u bolnicu u unutarnji džep jakne stavio novčanik, u kojem je bila i bankovna kartica. Za nekoliko dana sjetili su se novčanika i otišli provjeriti stanje računa. Ustanovili su da je s računa dvaput podignuto po 5000 kuna, i to u Garden Mallu te u Sesvetama, a gdje su u jednoj trgovini za 300 kuna na karticu kupljene i cipele. Goran je odmah sve prijavio policiji, koja je sada dovršila kriminalističku obradu nad dvije djelatnice KB-a Dubrava, u dobi od 45 i 51 godinu, koje sumnjiče za teške krađe i računalnu prijevaru. Pojasnili su i kako je riječ o dva odvojena slučaja, odnosno da zaposlenice nisu djelovale zajedno ili u dogovoru. Kako nam je neslužbeno potvrđeno, riječ je o bolničarki i medicinskoj sestri.

Obje rade s pacijentima 

Obje rade s pacijentima, no bolničarke imaju nižu stručnu spremu. Bolničarka ne može obavljati složenije poslove medicinskih sestara, poput davanja lijeka, injekcije ili asistiranja liječniku pri operaciji. One se uglavnom brinu o osobnoj higijeni bolesnika, kupaju ih, presvlače te voze s odjela na odjel.

Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'
Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'

Policija sumnjiči stariju djelatnicu, inače medicinsku sestru, da je između 13. i 14. siječnja ove godine, iskoristivši osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u Dubravi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Potom je u sljedeća dva dana u dva navrata na bankomatima podignula novac u iznosu od ukupno 10.000 kn. Pokušala je podignuti još gotovine, no transakcije su odbijene. Zbog toga je otišla u trgovinu te si, plativši karticom, kupila čizme za još 300 kn.

Krala zlato pa ga prodavala 

Njezinu mlađu kolegicu, bolničarku, sumnjiče da je između 15. studenog 2020. i 19. veljače ove godine također iskoristila osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se ondje nalazili na liječenju te iz bolničkih prostorija ukrala njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.

Dio otuđenog nakita prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe. Ukupno je pacijentima ukrala oko 27.500 kuna.

Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori
Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori

Prof. dr. Ivica Lukšić, ravnatelj bolnice, kazao je da mu je drago što je policija tako brzo otkrila počinitelje.

- Bolnica je sve prijavila na vrijeme, odmah po saznanju o događaju, i policiji prepustila da radi svoj posao - kazao je dr. Lukšić.

Predsjednik upravnog vijeća KB-a Dubrava, dr. Silvio Bašić, koji je i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, bio je zgrožen činom djelatnica.

- Što drugo reći nego da je to užasno?! Zaslužuje maksimalne propisane sankcije. Dubrava je velik sustav. Nažalost, u svakom takvom sustavu može biti kukolja - kazao je Bašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi