Obavijesti

News

Komentari 249

Pad aviona MH17: Separatisti kopali po stvarima poginulih

Pad aviona MH17:  Separatisti kopali po stvarima poginulih
6

Ukrajina: Prije godinu dana srušen je zrakoplov Malaysia Airlinesa s 298 putnika i članova posade. Letio je iz Amsterdama u Kuala Lumpur. Istraga još uvijek traje

VIDEO

Prije godinu dana srušen je putnički zrakoplov Malaysia Airlinesa s 298 putnika i članova posade. Letio je iz Amsterdama u Kuala Lumpur, a pao je na tlo Ukrajine. I dalje nema službene potvrde tko je krivac. No pretpostavlja se da su ga srušili proruski pobunjenici koji su mislili da je riječ o ukrajinskom vojnom ili teretnom avionu. Ruska strana to niječe.

POGLEDAJTE VIDEO: Separatisti na mjestu nesreće

Pokretanje videa...

24sata 00:45


Objavljeno je više snimki pada aviona, a snimak koji je nedavno objavljen mogao bi ići u prilog tezi da su pobunjenici ipak krivi . Australski mediji došli su prvi do snimke i predali su je međunarodnoj ekipi za istragu pada malezijskog zrakoplova, koju čine istražitelji iz Australije, Belgije, Malezije, Nizozemske i Ukrajine.

Istražitelji snimku nisu komentirali, a očekuje se da bi istraga mogla završiti za četiri mjeseca. Snimka traje 17 minuta, no ona koja je objavljena u medijima je skraćena. Na snimci se vidi da su pobunjenici prvi došli na mjesto pada. Vide se tijela poginulih i njihove stvari .

POGLEDAJTE VIDEO: Separatisti pretražuju mjesto nesreće

Pokretanje videa...

24sata 00:26


Čuje se i razgovor pobunjenika. Pobunjenici su u čudu nakon što su shvatili da je zrakoplov civilni. Također pokušavaju pronaći crnu kutiju . Zapovjednik im je naredio da maknu sve civile s mjesta pada. Čude se i tko je zrakoplov pustio da leti preko područja u kojem traje rat . Vidi se i kao su pobunjenici kopali po stvarima poginulih putnika . Pomutnju su izazvale i papige. Naime u teretnom dijelu aviona bila je pošiljka papiga.

- Čak su i papige letjele. Ptice su posvuda, evo jedne, eno i druge. Otkud? - govore pobunjenici.

Zbrka oko dva aviona

Na snimci se čuje kako pobunjenici razgovaraju o "drugom avionu". Oni su naime imali informaciju da je Suhoj, ukrajinski vojni avion, srušio malezijski zrakoplov. Pobunjenici su također mislili da su onda oni srušili Suhoj. No kada su došli na mjesto pada shvatili su da je riječ o samo jednom avionu i da nema Suhoja. Tada su shvatili i da je srušen samo putnički zrakoplov.

Tuže separatiste i traže 900 milijuna dolara odštete

Obitelji žrtava tuže vođu proruskih separatista Igora Girkina i traže 900 milijuna dolara, piše u petak Daily Mail. Smatraju ga odgovornim za rušenje zrakoplova. Narodna Republika Donjeck i Kremlj i dalje niječu da su odgovorni za rušenje aviona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 249
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe