News

Komentari 45

Vjetar srušio drvo, tuča oštetila aute: 'Mogla je nekoga ubiti!'

Vjetar srušio drvo, tuča oštetila aute: 'Mogla je nekoga ubiti!'

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), tijekom večeri nas čekaju jači pljuskovi u cijeloj zemlji, a takvo nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Nevrijeme popraćeno tučom zahvatilo je u poslijepodnevnim satima Karlovac i Dugu Resu. 

- Na putu smo iz Senja za Slavoniju, nevrijeme je počelo u Karlovcu. Pada led veličine lješnjaka, jako velik, sva vozila su stala sa strane, nitko nije mogao voziti. Stali su ili uz rub ceste ili ispod drveća ili podvožnjaka, dekama su pokrivali vozila... Bilo je strašno. Sve je puno vode na cesti - ispričao nam je jedan čitatelj. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Karlovcu i Dugoj Resi

- Toliko je tuklo da je moglo nekog ubiti, to je bio led veličine šake. Sve je razbijeno. Auti koji su bili vani udubljen im je krov, kod susjeda je led razbio prozore i crjepove... Ne pamtimo ovako nešto - ispričao nam je drugi čitatelj iz Karlovca. 

Na području Karlovca i Duge Rese u snažnom pljusku praćenom tučom, vjetrom i grmljavinom nastala je šteta na mnogo kuća, automobila i na usjevima, te je sa zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi vjetar skinuo limeni krov.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi rekli su Hini da je na terenu desetak epika profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca jer treba što je moguće prije zaštititi kuće prekrivanjem najlonom, da ne bi došlo i do veće naknadne štete.

Oštećenja je izazvao i vjetar i tuča, s tim da je tuča ponegdje bila i veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi.

Što se Karlovca tiče, dojave o štetama stižu uglavnom od naselja Logorište i dalje jugozapadno prema Švarči i Dugoj Resi.

U Centru 193 doznaje se da se još obilazi teren i obavlja procjena stanja, da traju dogovori oko prekrivanja krovova najlonima s vodstvom gradova i mjesnih odbora, a o koliko je krovova riječ i koliki će to biti trošak, također se tek utvrđuje.

Nevrijeme i u Istri 

Jak vjetar je u Umagu srušio i stablo. 

- Svi smo uletjeli unutra u kafić, maknuli se s terase. Puno je štete u Umagu. Dok smo se vraćali kući, puno je bilo stabala na cesti koje smo morali zaobilaziti, vozilo se jako sporo, kanalizacija je izbila, osjeti se neugodan miris, vode je puno po cesti - ispričao nam je čitatelj. 

Veliko nevrijeme popraćeno jakim naletima vjetra i kiše u popodnevnim je satima pogodilo i Poreč.

Na terenu su brojne vatrogasne ekipe koje uklanjaju popadala stabla i grane sa prometnica, a uz njih i komunalne službe koje raščišćavaju brojne šahtove od nanesenih borovih iglica i druga smeća. Mnogobrojni ugostitelji ovoga puta sklonili su na vrijeme svoje suncobrane i tende, pa drugih većih šteta nije bilo.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), tijekom večeri nas čekaju jači pljuskovi u cijeloj zemlji, a takvo nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra. 

Najčitaniji članci