Obavijesti

News

Komentari 142

Vjetar čupao stabla, letjeli su krovovi, a tuča je sve poharala

Vjetar čupao stabla,  letjeli su krovovi, a tuča je sve poharala
3

Nevrijeme je pogodilo dijelove Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije, ali i jug Istre. Vjetar je čupao stabla, a tuča veličine ping-pong loptice poharala je poljoprivredne kulture

VIDEO

Odjednom je počela padati jaka tuča veličine ping-pong loptice. Mislio sam da je Sudnji dan, rekao je Dino Tušek iz Pleša kraj Bednje, kojem je zbog poslijepodnevnog nevremena u utorak potopljen vrt.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Slično je doživio i Hrvoje Harjač iz Ivanca koji kaže kako se neko vrijeme oblačilo, ali da ni u ludilu nije očekivao takve neprilike.

- Padala je ni deset minuta. Prvo samo tuča, onda i kiša. Evo, već sad sja sunce kao da se ništa nije dogodilo - rekao je. Štete su za stanovnike Zagorja velike.

- Dosta ljudi se žali kako ima udubine na automobilima - naglasio je Hrvoje. Nakon tuče, nad Ivancom se nadvila duga.  

Veliko nevrijeme pogodilo je popodne dijelove Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije. Od Murskog Središća preko Ivanca do Bednje - vjetar je čupao stabla, a tuča veličine oraha potukla je već načete poljoprivredne kulture, javlja HRT.

Dok su neka područja u Varaždinskoj županiji prošla samo s pljuskom i grmljavinom, u zapadnom dijelu županije padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom. Ivanečki vatrogasci intervenirali su zbog oštećenog krovišta obiteljske kuće.

Informacije o šteti stižu i iz Varaždinskih Toplica, gdje je jak vjetar rušio i čupao stabla u zaštićenom perivoju uz termalne izvore i arheološki kompleks.

Kako javlja emeđimurje, doznajemo u Železnoj Gori i Grabrovniku jak vjetar odnio je krovove na kućama, padali su crijepovi... Oštećeno je i dosta automobila. U Sivici je na osobno vozilo pala drvena kućica koja se nalazi uz autobusno stajalište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Jako nevrijeme zahvatilo i jug Istre

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je u utorak navečer i jug Istre, no u tih pola sata koliko je nevrijeme trajalo nije počinjena nikakva materijalna šteta, potvrdila je županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje.                    

Pripadnici pulske javne vatrogasne postrojbe intervenirali su u svega tri navrata i to kako bi uklonili stabla odnosno grane na Fažanskoj i Medulinskoj cesti te u Banjolama, dok je u Premanturi nestalo struje. 

Prema podacima istarske policije, nikakvih problema u prometu nije bilo. Nije zabilježena ni jedna prometna nesreća, nego samo gužve koje su se stvorile u središtu grada.  

Nevrijeme je popodne pogodilo i dijelove Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu tijekom noći i u u srijedu ujutro te ponovno navečer očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom, a sredinom dana barem djelomice sunčano. U Dalmaciji će se zadržati vedro i vrlo vruće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...