News

Komentari 2

Pahor u posljednjem službenom posjetu Hrvatskoj: Plenković mu zahvalio na potpori za Schengen

Pahor u posljednjem službenom posjetu Hrvatskoj: Plenković mu zahvalio na potpori za Schengen

Šef vlade je istaknuo odlične odnose dviju država koje ostvaruju značajnu gospodarsku suradnju, a posebice raduje veliki broj slovenskih turista na hrvatskoj obali

Premijer Andrej Plenković je u ponedjeljak prilikom susreta sa slovenskim predsjednikom na odlasku Borutom Pahorom zahvalio na potpori Slovenije ulasku Hrvatske u europodručje i šengenski prostor, priopćeno je iz vlade.

Borut Pahor boravi u posjetu Hrvatskoj, svom posljednjem službenom putovanju u ulozi slovenskog predsjednika.

"Premijer Plenković je zahvalio na potpori Slovenije ulasku Hrvatske u europodručje i šengenski prostor, čime se ostvaruju dva strateška cilja vlade. Izvijestio je i o planovima Hrvatske vezano uz proširenje kapaciteta LNG terminala na Krku, istaknuvši kako Hrvatska ostaje otvorena za buduću suradnju sa Slovenijom", stoji u priopćenju.

Šef vlade je istaknuo odlične odnose dviju država koje ostvaruju značajnu gospodarsku suradnju, a posebice raduje veliki broj slovenskih turista na hrvatskoj obali.

Predsjednik Pahor naglasio je kako je uvijek nastojao poticati pozitivnu atmosferu u međudržavnim odnosima te je na istome zahvalio i premijeru Plenkoviću.

Izrazio je uvjerenje u daljnji razvoj bilateralnih odnosa te čestitao Hrvatskoj na skorom ulasku u europodručje i šengen, ocijenivši to kao dva velika postignuća.

Zaključio je da je na korist i Hrvatske i Slovenije da se i dalje grade i razvijaju dobrosusjedski odnosi.

Pahor je ranije na sastanku sa svojim domaćinom, predsjednikom Zoranom Milanovićem, rekao da nije slučajno što je došao u Hrvatsku u svoj posljednji posjet nekoj zemlji kao slovenski predsjednik i da je, od svih susjeda, upravo Hrvatskoj "pridavao najveću pozornost". 

Najčitaniji članci