Obavijesti

News

Komentari 14

Pala maloljetnička banda: Više puta opljačkali isti kafić u Puli, ukrali aute i kolače iz pekarnice

Pala maloljetnička banda: Više puta opljačkali isti kafić u Puli, ukrali aute i kolače iz pekarnice

Mladići i djevojke krađe su uglavnom počinili u kombinaciji po dvoje. Više puta napali su isti kafić. Protiv njih slijedi kaznena prijava u redovnom postupku

VIDEO

Pulski policajci pronašli su maloljetničku bandu koja je počinila ukupno 12 kaznenih djela n području Pule. Uigrana skupina sastojala se od pet mladića i dvije djevojke, koji su krađe počinili od listopada do početka prosinca. Terete ih za devet teških krađa i tri krađe, a kaznena djela činili su u različitim kombinacijama, a u pravilu po dvoje.

Prva provala koju su maloljetnici počinili bila je u Radićevoj ulici, gdje su sredinom listopada nasilno ušli u skladište trgovine i otuđili energetska i alkoholna pića. U Tomasinijevoj ulici maloljetnici su tijekom studenoga tri puta provalili u isti ugostiteljski objekt te su svaki put otuđili novac i alkoholna pića, a 44-godišnjeg vlasnika oštetili su time za više tisuća kuna. U istoj ulici provalili su i u kiosk, iz kojeg su otuđili novac i cigarete te su 57-godišnju vlasnicu oštetili za više tisuća kuna.

Tijekom studenoga provalili su i u Mazdu pulskih registracija koja je bila parkirana u Scalierovoj ulici te su iz automobila otuđili torbu sa sportskim dresovima i drugom sportskom opremom, novac i dokumente, čime su 28-godišnjaka oštetili za više tisuća kuna.

Meta njihova napada bila je i pekarnica u Kochovoj ulici, iz koje su otuđili kolače i razne napitke, a dva puta provalili su i u trgovinu u Ulici Starih statuta, iz koje su otuđili cigarete, čime su pravne osobe iz Zagreba i Omiša oštetili za zasad neutvrđen novčani iznos.

Kada je riječ o krađama, maloljetnici su početkom listopada na parkiralištu društvenog centra u Gajevoj ulici iskoristili nepažnju 55-godišnjaka te su mu otuđili mobitel i novac iz novčanika, čime su ga oštetili za više tisuća kuna. Početkom studenoga u Ulici Palazzine maloljetnici su 66-godišnjakinji otuđili automobil Renault Megane, pulskih registracija, kojeg su pronašli otključanog i s ključem u kontakt bravi, a nakon vožnje ostavili su ga sljedećeg dana kod trgovačkog centra na Cesti prekomorskih brigada. Posljednju krađu počinili su u Ulici Svetog Polikarpa sredinom studenoga, kada su na ulazu u dječju igraonicu oštetili svjetlosne efekte te su izvadili iz rasvjete LED trake koje su potom i otuđili, čime su pravnu osobu iz Medulina oštetili za više tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.