News

Komentari 14

Pala maloljetnička banda: Više puta opljačkali isti kafić u Puli, ukrali aute i kolače iz pekarnice

Pala maloljetnička banda: Više puta opljačkali isti kafić u Puli, ukrali aute i kolače iz pekarnice

Mladići i djevojke krađe su uglavnom počinili u kombinaciji po dvoje. Više puta napali su isti kafić. Protiv njih slijedi kaznena prijava u redovnom postupku

Pulski policajci pronašli su maloljetničku bandu koja je počinila ukupno 12 kaznenih djela n području Pule. Uigrana skupina sastojala se od pet mladića i dvije djevojke, koji su krađe počinili od listopada do početka prosinca. Terete ih za devet teških krađa i tri krađe, a kaznena djela činili su u različitim kombinacijama, a u pravilu po dvoje.

Prva provala koju su maloljetnici počinili bila je u Radićevoj ulici, gdje su sredinom listopada nasilno ušli u skladište trgovine i otuđili energetska i alkoholna pića. U Tomasinijevoj ulici maloljetnici su tijekom studenoga tri puta provalili u isti ugostiteljski objekt te su svaki put otuđili novac i alkoholna pića, a 44-godišnjeg vlasnika oštetili su time za više tisuća kuna. U istoj ulici provalili su i u kiosk, iz kojeg su otuđili novac i cigarete te su 57-godišnju vlasnicu oštetili za više tisuća kuna.

Tijekom studenoga provalili su i u Mazdu pulskih registracija koja je bila parkirana u Scalierovoj ulici te su iz automobila otuđili torbu sa sportskim dresovima i drugom sportskom opremom, novac i dokumente, čime su 28-godišnjaka oštetili za više tisuća kuna.

Meta njihova napada bila je i pekarnica u Kochovoj ulici, iz koje su otuđili kolače i razne napitke, a dva puta provalili su i u trgovinu u Ulici Starih statuta, iz koje su otuđili cigarete, čime su pravne osobe iz Zagreba i Omiša oštetili za zasad neutvrđen novčani iznos.

Kada je riječ o krađama, maloljetnici su početkom listopada na parkiralištu društvenog centra u Gajevoj ulici iskoristili nepažnju 55-godišnjaka te su mu otuđili mobitel i novac iz novčanika, čime su ga oštetili za više tisuća kuna. Početkom studenoga u Ulici Palazzine maloljetnici su 66-godišnjakinji otuđili automobil Renault Megane, pulskih registracija, kojeg su pronašli otključanog i s ključem u kontakt bravi, a nakon vožnje ostavili su ga sljedećeg dana kod trgovačkog centra na Cesti prekomorskih brigada. Posljednju krađu počinili su u Ulici Svetog Polikarpa sredinom studenoga, kada su na ulazu u dječju igraonicu oštetili svjetlosne efekte te su izvadili iz rasvjete LED trake koje su potom i otuđili, čime su pravnu osobu iz Medulina oštetili za više tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Najčitaniji članci