Obavijesti

News

Komentari 41

Pala je u komu na porodu: Kćer upoznala nakon sedam godina!

Pala je u komu na porodu: Kćer upoznala nakon sedam godina!

Danijela Kovačević (25) iz Inđije u Srbiji bila je u stanju budne kome punih sedam godina. Sada je iznenadila sve liječnike klinike u njemačkom Pforzheimu i probudila se...

VIDEO

Nitko sretniji od semogodišnje Marije. Dok joj je majka bila u komi svakodnevno joj je crtala, pjevala ili recitirala u nadi da će se jednog dana doista probuditi. Slike koje je podijelila Facebook stranica Unterstutzung fur Danijela Kovačević govore više od riječi. Velika je doista ljubav majke i kćeri.


Danijela je nakon poroda 2009. zadobila teško trovanje krvi te su je liječnici morali pola sata oživljavati. Uspjeli su, no zapala je u stanje kome. Nakon tri dana otvorila je oči, no nije imala svijesti. Sve do odlaska na rehabilitaciju u njemački Pforzheim bila je u stanju budne kome. Mogla je gledati, uz pomoć asistenta hodati, stisnuti šaku, no nije bila svjesna okoline.

Sada, nakon toliko vremena, kako piše Daily Mail, Danijela je iznenadila sve liječnike klinike i probudila se.

Ovakav napredak rezultat je opsežne fizikalne i govorne terapije koja stimulira moždane funkcije, kazali su liječnici koji su zadovoljni činjenicom da Danijela može držati tablet i olovku u ruci, kao i sjediti te pratiti razgovor. Čak, kažu, u stanju je prehodati 800 metara, što je također veliko postignuće.

No, Danijela je još uvijek daleko od potpunog oporavka.

- Trenutni tretman traje tri mjeseca, što je jako malo. Čovjek koji slomljenu ruku oporavlja se barem tri mjeseca, zamislite koliko onda treba mojoj kćeri - rekao je otac Đorđe.

Otac djevojčice ih je napustio

Vesna i Đorđe Kovačević svaki dan su uz svoju kćer. Otac djevojčice napustio ih je i oni su otada objema jedini staratelji. 

- Jedan tretman košta 60.000 eura, snalazimo se kako znamo. Pomažu nam rođaci, ali i ljudi diljem svijeta. Puno novca ode na lijekove i hranu, no dosta se potroši i na pelene zato što ih treba mijenjati svakih tri sata - kazala je majka Vesna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u