Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pala je u komu na porodu: Kćer upoznala nakon sedam godina!

Danijela Kovačević (25) iz Inđije u Srbiji bila je u stanju budne kome punih sedam godina. Sada je iznenadila sve liječnike klinike u njemačkom Pforzheimu i probudila se...

Foto: Facebook/Vesna Drašković
41 komentara

Nitko sretniji od semogodišnje Marije. Dok joj je majka bila u komi svakodnevno joj je crtala, pjevala ili recitirala u nadi da će se jednog dana doista probuditi. Slike koje je podijelila Facebook stranica Unterstutzung fur Danijela Kovačević govore više od riječi. Velika je doista ljubav majke i kćeri.


Danijela je nakon poroda 2009. zadobila teško trovanje krvi te su je liječnici morali pola sata oživljavati. Uspjeli su, no zapala je u stanje kome. Nakon tri dana otvorila je oči, no nije imala svijesti. Sve do odlaska na rehabilitaciju u njemački Pforzheim bila je u stanju budne kome. Mogla je gledati, uz pomoć asistenta hodati, stisnuti šaku, no nije bila svjesna okoline.

Sada, nakon toliko vremena, kako piše Daily Mail, Danijela je iznenadila sve liječnike klinike i probudila se.

Ovakav napredak rezultat je opsežne fizikalne i govorne terapije koja stimulira moždane funkcije, kazali su liječnici koji su zadovoljni činjenicom da Danijela može držati tablet i olovku u ruci, kao i sjediti te pratiti razgovor. Čak, kažu, u stanju je prehodati 800 metara, što je također veliko postignuće.

No, Danijela je još uvijek daleko od potpunog oporavka.

- Trenutni tretman traje tri mjeseca, što je jako malo. Čovjek koji slomljenu ruku oporavlja se barem tri mjeseca, zamislite koliko onda treba mojoj kćeri - rekao je otac Đorđe.

Otac djevojčice ih je napustio

Vesna i Đorđe Kovačević svaki dan su uz svoju kćer. Otac djevojčice napustio ih je i oni su otada objema jedini staratelji. 

- Jedan tretman košta 60.000 eura, snalazimo se kako znamo. Pomažu nam rođaci, ali i ljudi diljem svijeta. Puno novca ode na lijekove i hranu, no dosta se potroši i na pelene zato što ih treba mijenjati svakih tri sata - kazala je majka Vesna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message