News

Komentari 6

Palestinac usred svetišta u Jeruzalemu ubio čovjeka i ranio još trojicu, policija ga ubila

Palestinac usred svetišta u Jeruzalemu ubio čovjeka i ranio još trojicu, policija ga ubila

Jedan civil teže je ranjen, a drugi se nije izvukao. Incident se dogodio blizu ulaza u svetište Brdo hrama. Policija je ubila napadača, ali stigao je raniti još dvojicu policajaca

Napadač je zapucao i usmrtio jednog čovjeka, a drugi se nalazi u bolnici s težim ozljedama. Dogodilo se to u nedjelju ujutro na području jeruzalemskog svetišta Brdo hrama. Policija ga je ubrzo ubila, no stigao je lakše raniti još dvojicu policajaca.

 

 

Pucnjeve su zabilježile nadzorne kamere, a neki prolaznici su se uspaničili i počeli bježati ne znajući otkud meci dolaze. Napadač je navodno koristio oružje kućne izrade, a ovaj incident najvjerojatnije je posljedica nedavnih sukoba Izraelaca i Palestinaca u svibnju, prenosi AP News.

Također, ova pucnjava drugi je napad u Jeruzalemu u zadnja četiri dana, a Omer Barlev, izraelski ministar javne sigurnosti, kazao je da je napadač pripadnik Hamasa iz istočnog Jeruzalema. U napadu je koristio poluautomatsku pušku, dodao je Barlev.

Hamas je potvrdio da je napadač član organizacije. Velika Britanija je u petak, što su ranije učinili Europska unija i SAD, stavila izvan zakona Hamas kao terorističku organizaciju.

Hamas kontrolira Pojas Gaze i protivi se postojanju države Izrael. Policija kaže da je napadač, vjerojatno Palestinac, počeo pucati, a bio je naoružan i nožem.

 

 

Poginula žrtva imala je tek 35 godina, a drugi stradali 46-godišnjak leži u bolnici teže ozlijeđen. Brdo hrama je inače sveto mjesto za judaizam, kršćanstvo i islam.

 

 

Najčitaniji članci