News

Komentari 261

Palež zbog Mamića! Huligani zaprijetili: Gorit će vam Zagreb

Palež zbog Mamića! Huligani zaprijetili: Gorit će vam Zagreb

U četvrtak iza ponoći, u razmaku od samo 20-ak minuta, četiri paleža na području Zagreba. Gorjele su automobilske gume, a uz njih je bio transparent: Ako ne od*ebeš sad, gorit će cijeli grad

Sinoć je gorjelo na tri mjesta u Novom Zagrebu, te na jednom mjestu u Zaprešiću. Pronađeni su i transparenti protiv braće Mamić.

Vatrogasci su nam potvrdili da su ugasili požare, a policija istražuje slučajeve.

Dobili smo video iz Zapruđa gdje je oko ponoći netko zapalio gume. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Izašli smo na teren u 00:06 s jednim vozilom i ugasili smo požar. Bilo je zapaljeno nekoliko automobilskih guma i smeće. Vatra se nije proširila i nije bilo ozlijeđenih - potvrdili su nam zagrebački vatrogasci o intervenciji u Zapruđu.

Čitatelj nam je poslao transparent koji je bio postavljen blizu mjesta paleži:

- Ako ne od*ebeš sad, gorit će cijeli grad - pisalo je na transparentu.

U blizini, kod skretanja s Većeslava Holjevca u Islandsku, također su gorjele gume. Po ostacima se vidi da je bilo zapaljeno pet, šest guma od čega su dvije, tri ostale nedogorene. Na obližnji jumbo plakat obješen je transparent: 

- Ako ne odeš sad, gorjet će cijeli grad s prekriženim ZM.

- Dobili smo dojavu u 00:10 i ugasili smo požar, također su gorjele gume - rekli su nam vatrogasci o drugoj intervenciji koja je bila samo koju minutu nakon prvog paleža.

Nisu se ni morali vraćati u središte, jer koju minutu kasnije, opet palež. I to u blizini, samo koju ulicu dalje, u Vatikanskoj 2. Obrazac je bio isti, gume i transparent.

- Istražujemo slučajeve paleža - rekli su nam iz zagrebačke policije.

'Da ste ranije zakon provodili, oni Zorana ne bi dovodili'

Dobili smo i fotografiju nastalu ispred Ureda za opću upravu Grada Zagreba. Skupina ljudi tamo je razvila transparent na kojem piše:

- Da ste ranije zakon provodili i smeće iz Dinama sklonili, sada oni Zorana ne bi dovodili.

Ured za opću upravu, inače, ima zadatak uskladiti statut Dinama sa Zakonom o udrugama i omogućiti izbore u klubu. 

Prekriženo ZM na navijačkim transparentima u prošlosti se odnosilo na Zdravka Mamića, no sad se može povezati i s njegovim bratom Zoranom, koji se nedavno vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora. 

Zoran Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog optužbe o izvlačenju novca iz Dinama.

U istom predmetu njegov brat Zdravko dobio je šest i pol godina zatvora, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u BiH čiju putovnicu posjeduje.

U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika među kojima je i njegov brat Zoran, tužiteljstvo tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je pokrenula postupak izručenja

Najčitaniji članci