News

Komentari 2

Pametno za Split i Dalmaciju: Zazelenit ćemo Split i pripremiti za klimatske promjene

Pametno za Split i Dalmaciju: Zazelenit ćemo Split i pripremiti za klimatske promjene

Vidan je na konferenciji za novinare, gdje je predstavljena kao stranačka kandidatkinja, najavila da će pod njihovom upravom pripremiti Split kao zeleni grad za buduće generacije

Kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu stranke Pametno za Split i Dalmaciju Kristina Vidan izjavila je u srijedu kako nove izbore vidi kao priliku da se upravljanje gradom provodi na principima održivosti i uključivosti, najavivši da će zazeleniti grad i pripremiti ga za klimatske promjene.

Vidan je na konferenciji za novinare, gdje je predstavljena kao stranačka kandidatkinja, najavila da će pod njihovom upravom pripremiti Split kao zeleni grad za buduće generacije, otvoren za sve građane te njihove potrebe i inicijative.

Kao najhitnije je ocijenila rješavanje problema otpada. "Gospodarenje otpadom je goruća tema jer samo još dvije i pol godine može trajati sanitarna ploha na Karepovcu. Nakon toga je grad i njegovi građani u velikoj banani jer će se cijena odvoza otpada ili povećati, ili će se dogoditi Napulj", upozorila je Vidan.

Naglasila je kako žele promijeniti i to što je bivša gradska vlast bila prva u posljednjih 12 godina koja u svom timu nije imala nijednu ženu, već je "pala zbog prijetnje ženi", nakon što je bivši dogradonačelnik Bojan Ivošević optužen za prijetnje novinarki.

"Mi ćemo to sasvim sigurno promijeniti jer se nećemo baviti ni egom niti tinejdžerskim sapunicama, već ćemo se baviti ostvarivanjem vizije grada, grada u kojem mlade obitelji žive u gradskim stanovima za najam, u kojem svako dijete ima mjesto u vrtiću, u kojem svaki kvart ima dovoljno zelenih javnih površina za odmor, sport i rekreaciju", rekla je Vidan.

Kandidatkinja za njenu zamjenicu Marijana Bucat navela je kako ju je na politički angažman potaklo ovo društvo koje već "debelih deset godina upire u zdravu političku pamet u Gradskom vijeću".

"Obzirom na moju profesiju, meni su bliske prostorne politike i to na dva nivoa - zajednički prostori za sve koji ovdje živimo i Split u mreži malih mista, naročito otočnih mista gdje javne politike izravno utječu na život bodula, otočana i drugih", poručila je.

Da je toj stranci prije svega cilj dovesti u red komunikaciju odnosno organizaciju komunikacije u javnom prostoru na svim razinama, kako bi Split postao grad održivog turizma, kulturnih politika i komunalnog reda, potvrdila je druga kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Lucija Grčić.

Kao cilj svoga djelovanja i rada, kojim se i inače bavi, navela je održivi i kongresni poslovni turizam kako bi grad služio na čast budućim generacijama.