Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
92 komentara

Diplomat: Chavez nije više živ! Maduro: To je laž, i dalje je šef

Guillermo Cochez kaže da je fotografija Chaveza i kćeri, koja je nedavno objavljena, lažna. Potpredsjednik Venezuele tvrdi Chavez vodi zemlju iz bolničkog kreveta

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell

Guillermo Cochez, bivši panamski veleposlanik u Organizaciji američkih država, rekao je da je predsjednik Venezuele Hugo Chavez umro prije četiri dana, piše CNN Chile. 

Cochez tvrdi da je moždana smrt kod Chaveza nastupila još u 30. prosinca prošle godine dok je bio na Kubi, a prije četiri dana su ga isključili s aparata. Ambasador smatra i da je fotografija Chaveza i njegovih kćeri koja je nedavno objavljena lažna. 

- Izazivam vladu Venezuele da dokažu da sam u krivu - rekao je Guillermo Cochez.

Ministarstvo vanjskih poslova Venezuele pak naglašava kako Cochezove tvrdnje nisu točne, a osim stranice CNN Chile, niti jedan svjetski mediji nije objavio ovu vijest, niti su Chavezovu smrt potvrdile venezuelanske vlasti.

Štoviše, Nicolas Maduro, potpredsjednik Venezuele i ministar vanjskih poslova demantirao je Chavezovu smrt. Maduro kaže da Chavez i dalje vodi Venezuelu, ali iz bolničkog kreveta, te da unatoč problemima s disanjem, može komunicirati i davati naredbe. 

- Ima tim ljudi koji su apsolutno podređeni njemu i zapovijedima koje im daje - rekao je Maduro, a prenose strani mediji. Izvijestio je i da je Chavez održao petosatni sastanak sa svojim suradnicima s kojima je komunicirao pisanjem.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message