Obavijesti

News

Komentari 413

Panika zbog lažnog Bozanića: Kaptol će sve prijaviti policiji...

Panika zbog lažnog Bozanića: Kaptol će sve prijaviti policiji...
1

Josip Bozanić nema profil na Facebooku i ovdje je riječ o krađi identiteta, kažu u Nadbiskupiji. Lažni profil uočili su u utorak i o tome odmah obavijestili Facebook

VIDEO

Dragi kardinalu i fejs prijatelju, sve najbolje povodom vašeg rođendana, a ujedno i jučerašnjeg imendana želi vam obitelj iz Lekenika, poruka je na profilu Josipa Bozanića, a on osobno zahvaljuje.

Još 30 drugih pridružuje se lijepim željama, a među posljednjim porukama su uskrsne čestitke. Međutim, kardinal Bozanić na Facebooku nema veze s pravim kardinalom na Kaptolu.

'Ako ne uklone profil obavijestit ćemo policiju'

- Nadbiskup Josip Bozanić nema profil na Facebooku i ovdje je riječ o krađi identiteta. Lažni profil uočili smo u utorak i odmah smo o tome obavijestili korisničku službu na Facebooku. Još nisu ništa poduzeli. Ako uskoro ne uklone taj profil, o svemu ćemo obavijestiti policiju, rekao je velečasni Ivica Budinščak, predstojnik tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. 

Ima i lažna Zagrebačka nadbiskupija - sadrži lascivne fotke

Dodao je kako su primijetili i lažnu stranicu Zagrebačke nadbiskupije, na kojoj su objavljene lascivne fotografije. Riječ je o pornografskom prikazu orgija. I to su prijavili korisničkoj službi Facebooka, dodajući da nadbiskupija nema profil niti na jednoj društvenoj mreži.

Lažni kardinal na svom profilu objavljuje isključivo fotografije nadbiskupa Bozanića koje je mogao uzeti s bilo koje internetske stranice. Profil je otvorio 19. studenog 2009. godine i od tada je sakupio tek 200-tinjak prijatelja. Već to daje naslutiti kako je riječ o prevarantu jer bi pravi kardinal sigurno imao više poklonika, s kojima bi mogao komunicirati na Facebooku. 

Lažni Bozanić o sebi ne govori ništa

Zatim je tu i vrlo dvojben osobni opis. U rubrici “O meni” citira molitve umjesto konkretnih podataka i tako o sebi zapravo ne govori ništa. Osim podatka da živi u Zagrebu, navodi rođendan pravoga kardinala, 20. ožujka. Datum je točan, a mogao ga je doznati bilo gdje na internetu.

U starijim objavama lažni kardinal polemizira o zdravstvenom odgoju u školama.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 413
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...