Obavijesti

News

Komentari 93

Pantovčak ignorirao maske i Covid potvrde. Milanović je postao vođa bune protiv Vlade

Pantovčak ignorirao maske i Covid potvrde. Milanović je postao vođa bune protiv Vlade

Na Pantovčaku, prilikom posjeta Emmanuela Macrona, nitko iz hrvatske delegacije nije nosio masku, niti su se provjeravale Covid potvrde. Tako je Ured predsjednika postao zasebna zona i sjedište otpora Vladi i Stožeru.

VIDEO

Ovako bi vjerojatno izgledalo da je Miro Bulj predsjednik.

Na Pantovčaku ovoga jutra, prilikom susreta francuskog i hrvatskog predsjednika Emmanuela Macrona i Zorana Milanovića, nitko nije provjeravao Covid potvrde, obavezne u javnim, državnim i lokalnim institucijama.

I nitko iz hrvatske delegacije, nasuprot francuskoj, nije nosio zaštitnu masku.

Pantovčak je tako postao eksteritorijalna zona, ali i sjedište pokreta otpora Covid potvrdama, koje su prošloga vikenda na središnji zagrebački trg izvukle desetke tisuća prosvjednika.

Falile su samo Gospine slike i antivakserski transparenti.

I naravno, Miro Bulj, kao lice sinjskog otpora Covid potvrdama.

Sabor i Vlada, ali ne Pantovčak

I dok su Covid potvrde bile obavezne za sve zastupnike na ulasku u Hrvatski sabor na jučerašnjem zasjedanju, dok su bile obavezne za sve koji su jučer i jutros ulazili u Banske dvore, na Pantovčaku ih nitko nije tražio, ni provjeravao. 

Čak su i Stipe Petrina, pa neizravno i Miro Bulj, gradonačelnici Primoštena i Sinja, poručili kako će ipak provjeravati potvrde koje je propisao Nacionalni stožer Civilne zaštite, najviše u strahu od novčanih sankcija, ali Milanović se pravi kao da se to njega ne tiče.

Tako smo dobili situaciju, možda prvi puta u modernoj povijesti, da predsjednik Republike odbija provoditi zakone i odluke Vlade i nadležnih institucija. Najviše tijelo u državi ponaša se kao izdvojena zona, područje na koje se zakoni ne odnose i u kojem se odluke ne poštuju.

Ni maske, ni distanca, ni rukovanje, ni Covid potvrde.

Protiv epidemiologa

Milanović je tako otvoreno stao na stranu onih koji javno prkose odlukama Stožera i Vlade, kao i protiv epidemiologa, liječnika i svih onih koji tvrde da su Covid potvrde nophodne u suzbijanju pandemije, olakšavanja pritiska na bolnički sustav, kao i u izbjegavanju općeg lockdowna.

Milanović se na Pantovčaku "ponaša kako hoće". 

Kakva je to poruka ostalim građanima?

I kako će inspekcija sada postupiti, kada se kažnjava sve javne ustanove koje ne provode kontrolu Covid potvrda, a onima bez potvrda onemogućava se pristup radnim mjestima i ulazak u ustanove? Hoće li globiti i Pantovčak?

Heroj, a ne zločinac?

Pritom kažnjavanje Milanovića nije bitno. Vjerojatno bi ga globa, koju bi ionako morao platiti predstojnik Ureda Orsat Miljenić, još više uzdigla u status heroja koji prkosi "dušmanskoj" Vladi i Stožerokraciji. 

Ovdje je bitno da Hrvatska ima predsjednika koji izravno krši, bojkotira, pa i sabotira epidemiološke mjere, od nošenja maski do cijepljenja. I ot mjere koje ionako nisu dovoljno efikasne u zemlji s najvećom stopom zaraženosti i smrtnosti od koronavirusa.
Nažalost, nije to za Milanovića neobično. 

Predsjednik ionako voli provoditi vrijeme s generalom koji je bježao od hrvatske policije, s bivšim ministrom koji je kao alkar pozivao na otpor Vladi zbog suradnje s Haškim sudom, s bivšim predstojnikom svog ureda koji je nepravomoćno osuđen za krađu dnevnica u Vladi, koji negira i omalovažava presude Haškog suda, inače dijela hrvatskog pravosuđa, zabranjuje govoriti ministru obrane i tome slično.

Što su mu onda pišljive Covid potvrde?

Volovi i Jupiter

I tako, obični građani, dužnosnici na lokalnim razinama, institucije, knjižnice, općine i škole, pa i Vlada i Sabor, moraju se pridržavati epidemioloških pravila, a predsjednik države ne mora. I neće. 

Što je obavezno volovima, nije obavezno Jupiteru s Pantovčaka.

Predsjednik Milanović tako se napokon postavio kao lider. Pobune. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca