News

Komentari 0

Pao avion na Kamčatki: Pronašli devet tijela putnika

Pao avion na Kamčatki: Pronašli devet tijela putnika

Spasilački timovi pronašli su tijela nakon što se avion u utorak srušio na ruskom poluotoku Kamčatki. U tijeku je akcija traganja i spašavanja, a pronašli su nekoliko tijela

Nakon pada Antonova na Kamčatki spasioci su pronašli tijela devet žrtava, potvrdili su za Tass iz ruskog ministarstva za krizne situacije.

U tijeku je akcija traganja i spašavanja, a za sad su pronašli devet tijela. Još se ne zna zbog čega je avion pao, ali istražitelji razmatraju tri opcije - loše vrijeme, kvar ili greška pilota. 

Na obali u blizini ušća rijeke Anadyrka pronašli su ostatke aviona 15 km sjeverno od mjesta nesreće. Lokalne vlasti su u srijedu prekinule potragu zbog plime

U regiji je proglašeno trodnevno razdoblje žalosti. Rođaci žrtava dobit će dva milijuna rubalja, tj. 170.853 kuna u ime osiguranja, 85.426 kn od zrakoplovne tvrtke i još 42.713 tisuće kuna od vlasti.

- Pronašli smo olupinu. Još ne mogu reći gdje točno i pod kojim okolnostima. Više informacija imat ćemo u srijedu - rekao je Aleksej Hrabrov koji je dodao da tamo šalju i letjelice.

Rusko ministarstvo za krizna stanja reklo je da su olupinu našli 3,8 kilometara od zračne luke u naselju Palana. Navode da je 26 ljudi s terenskim vozilima krenulo prema mjestu pada. Navode i da je zbog mraka i plime otežana akcija.

Avion se navodno zabio u stijenu i pao u Ohotsko more. Ne očekuje se da će naći preživjele.

Zrakoplov, dvomotorni Antonov An-26 letio je od regionalnog glavnog grada Petropavlovsk-Kamčatski prema Palani, mjestu na sjeveru Kamčatke, kad je izgubio kontakt sa zračnom kontrolom, objavilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije.  U zrakoplovu su bila 22 putnika i šest članova posade.

Najčitaniji članci