Obavijesti

News

Komentari 127

Pao dogovor na Pantovčaku: Kupujemo borbene zrakoplove

Pao dogovor na Pantovčaku: Kupujemo borbene zrakoplove
4

Na sastanku Vijeća bio je i ministar obrane Ante Kotromanović koji je najavio nove projekte u Hrvatskoj vojsci. Modernizirali su kopnenu vojsku, a rade i na mornarici

Hrvatska će zadržati borbeno zrakoplovstvo, a nabavit će i nove vojne avione, dogovoreno je u utorak na sjednici Vijeća za obranu u Uredu predsjednice. 

Posebno Povjerenstvo MORH-a Vladi će do kraja godine dostaviti prijedloge o tome koji su zrakoplovi optimalni za Oružane snage te kako će financirati njihovu nabavu, saznaje Jutarnji list, a o kupnji će odlučiti iduće godine. 

Na sastanku Vijeća bio je i ministar obrane Ante Kotromanović koji je u Dnevniku Nove TV najavio nove projekte u Hrvatskoj vojsci. 

Kazao je da su modernizirali sustave u kopnenoj vojsci te rade na modernizaciji mornarice, a potvrdio je i novitete u borbenom zrakoplovstvu

Nabava novih vojnih helikoptera

- Želimo imati i imat ćemo borbeno zrakoplovstvo. To je vrlo važna stvar. Sada u Ministarstvu obrane mi radimo studiju s našim stručnjacima koja će vidjeti sve moguće najbolje varijante. Ja govorim o strategiji, mi idemo sada na nabavku novih helikoptera. Dobit ćemo ove Kiowe koji izvidnički napadni helikopteri su sjajni od SAD-a. Kupit ćemo Black Hawke, uložit ćemo u infrastrukturu u HRZ još jako puno - kazao je i dodao da dubinski snimaju stanje u HRZ te da će donijeti novi pravilnik o letenju i o letačkim dodacima. Cilj im je u roku od dva do tri mjeseca snimiti sve probleme vezane za ratno zrakoplovstvo.

- Na taj način želimo stvoriti bolje uvjete, personalne, materijalne, infrastrukturu i donijeti ono što najviše zanima pilote, a to je novu tehniku na kojoj će se letjeti i obučavati - kazao je ministar.