News

Komentari 28

Pao 'predsjednikov čovjek': Uhitili kradljivca kulena i šunki

Pao 'predsjednikov čovjek': Uhitili kradljivca kulena i šunki

Ivica T. je izmislio lažnu tvrtku koja treba organizirati domjenak za predsjednika Josipovića. Dostavu suhomesnatih proizvoda dogovorio je na naplatnim kućicama

Policija je uhitila, a istražni sudac nakon ispitivanja pustio Ivicu T. (48). Sumnjiče ga da je prevario slatinsku Mesopreradu i oštetio je za oko 75.000 kuna.

Ivica je 20. prosinca prošle godine nazvao Mesopreradu i rekao da radi za tvrtku Medical. Tvrdio je da organizira domjenke za Ivu Josipovića te da se predsjedniku svidio kulen iz Mesoprerade, pa ga želi hitno naručiti.

U Mesopreradi su pristali isporučiti suhomesnate proizvode vrijedne 98.222,63 kune, ali su inzistirali da im prvo dostavi dokaz da je roba plaćena. Ivica im je odmah telefaksom poslao uplatnicu s krivotvorenim žigom tvrtke Medical. Dogovorio je i da se roba ne vozi na Pantovčak, nego da će je on preuzeti kraj naplatnih kućica Ivanja Reka, pred Zagrebom. Ondje se 21. prosinca oko 8 sati susreo s dostavljačem (38) Mesoprerade. Zajedno su se odvezli do benzinske postaje Zovko na Slavonskoj aveniji i počeli pretovarati suhomesnate proizvode. Pri kraju posla dostavljača su nazvali iz Mesoprerade i rekli mu da odmah prekine pretovar jer su otkrili da novac nije uplaćen. Uistinu su i prekinuli, ali je Ivica nagovorio dostavljača da produže u Zagreb do njegove tvrtke i riješe problem. Dostavljač je pristao, ali je zapisao broj registracijskih pločica Ivičina auta.

Pogriješio je u tome što je previdio da ga mogu naći po autu

1. Osumnjičenik zove Mesopreradu i tvrdi da radi u nepostojećoj tvrtki te da mu hitno trebaju suhomesnati proizvodi za domjenak kod predsjednika Ive Josipovića.

2. Faksom šalje uplatnicu na 98.222,63 kune. Na uplatnici je otisnut i žig lažne tvrtke. U Mesopreradi ne sumnjaju nego pripremaju dostavu.

3. Osumnjičeni Ivica T. dogovorio je pretovar suhomesnatih proizvoda na benzinskoj postaji Zovko. Stigli su pretovariti meso vrijedno 75.000 kuna.

4. Usred pretovara dostavljač doznaje da na račun Mesoprerade nije sjeo nikakav novac. Dostavljač bilježi broj tablice auta koji vozi osumnjičeni.

5. Ivica bježi dostavljaču i nestaje. Prije nego što ga je policija pronašla, uspio je prodati sve meso nabavljeno na prevaru.

Najčitaniji članci