Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Papa Franjo je uputio poziv na zaštitu oceana od plastike

Ne možemo dozvoliti da mora i oceani budu prekriveni beskrajnim inertnim slojem plutajuće plastike, rekao je argentinski papa u poruci prilikom "IV . dana molitve za svijet"

Pope Francis delivers a speech after a meeting with Patriarchs of the churches of the Middle East at the St. Nicholas Basilica in Bari
Foto: TONY GENTILE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18 komentara

Papa Franjo je u subotu uputio poziv na zaštitu oceana kojima prijeti invazija plastike kao i u korist prava sviju na pitku vodu.

"Ne možemo dozvoliti da mora i oceani budu prekriveni beskrajnim inertnim slojem plutajuće plastike", rekao je argentinski papa u poruci prilikom "IV . dana molitve za svijet".

"Toliko napora je propalo jer ne postoje propisi ni učinkovite kontrole, posebice u pogledu zaštite morskih zona izvan nacionalnih teritorija", rekao je Jorge Bergoglio koji drži da je "neophodno poduzeti korake kao da sve ovisi o nama".

"Bitno je svima omogućiti pristup pitkoj vodi", rekao je Papa u govoru pred poslovnim ljudima koje je primio u Vatikanu.

"Ovaj svijet ima težak društveni dug prema siromašnima koji nemaju pristup pitkoj vodi, jer im time ne priznajemo pravo na život, koje je dio njihovog neotuđivog prava", naglasio je Papa.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message