News

Komentari 1

Papa stigao u posjet Slovačkoj

Papa stigao u posjet Slovačkoj

U utorak će Papa posjetiti siromašnije dijelove zemlje. Ondje će se susresti s pripadnicima romske zajednice, a u srijedu će se vratiti u Bratislavu te predvoditi misu na otvorenom

Papa Franjo je u nedjelju, nakon kratkog posjeta Budimpešti, doputovao u Slovačku u četverodnevni službeni posjet toj zemlji u kojoj će se sastati s osobama koje su preživjele holokaust i s pripadnicima romske zajednice.

Svetog Oca, koji je nakon sastanka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom rekao da se zalaže za "otvorenost" prema drugima, u Bratislavi je dočekala slovačka predsjednica Zuzana Caputova.

U Papinu čast su, u trenutku kada je zrakoplov kojim je doputovao dotaknuo pistu, istodobno širom zemlje zazvonila zvona 2627 katoličkih crkava.

Papa Franjo bi se u ponedjeljak trebao sastati s članovima židovske zajednice, među kojima će biti i osobe koje su preživjele holokaust.

U utorak će Papa posjetiti siromašnije dijelove zemlje. Ondje će se susresti s pripadnicima romske zajednice, a u srijedu će se vratiti u Bratislavu te predvoditi misu na otvorenom u hodočasničkom mjestu Šaštinu. Potom je predviđen njegov povratak u Rim.

Slovačka je jedna od najlošije procijepljenih zemalja Europe. Samo polovina odraslih potpuno je cijepljena u usporedbi s više od 70 posto, koliko iznosi prosjek EU-a.