Obavijesti

News

Komentari 10

Par sati uoči prve debate Joe Biden objavio poreznu prijavu

Par sati uoči prve debate Joe Biden objavio poreznu prijavu
1

Od 3 sata ujutro moći ćete pratiti uživo prvu predsjedničku kampanju između aktualnog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i Joe Bidena. Stručnjaci očekuju "niske strasti"

VIDEO

U prvoj od tri predstojeće predsjedničke debate suprostavit će se predsjednik SAD-a Donald Trump (74) i  demokrat Joe Biden (77), a debatu ćete moći pratiti uživo na 24sata od 3 sata ujutro. Obojica kandidata stigli su na debatu.

- On je spreman - rekao je visoki dužnosnik Trumpove kampanje u avionu Air Force One nešto prije slijetanja.

Biden je stigao avionom koji na sebi ima plavo-crveni logo "Biden-Harris", s imenom kandidatkinje za potpredsjednicu, Kamale Harris.

Stručnjaci kažu kako će se Trump u debati morati suočiti s katastrofom koju je prouzročila pandemija korona virusa u zemlji, a koju nije uspio zaustaviti kao ni smrti više od 210 tisuća Amerikanaca.

Večeras je prva predsjednička debata Trump-Biden. Trump tvrdi: Pitat će me teška pitanja
Večeras je prva predsjednička debata Trump-Biden. Trump tvrdi: Pitat će me teška pitanja

Prema zadnjim podacima od ponedjeljka, SAD se ponovno bori s naglim povećanjem broja zaraženih korona virusom u čak 21 državi. U isto vrijeme Trump ignorira upozorenja zdravstvene zajednice i građanima poručuje kako panedmija jenjava, prenosi CNN.

Debatu možete pratiti na 24sata uživo od 3 sata ujutro...

Debata će se sastojati od šest tematskih cjelina: Trumpovi i Bidenovi dosjei, Vrhovni Sud, Korona virus, Ekonomija, Rasizam i nasilje u američkim gradovima i Integritet izbora - javlja CNN. Svaka cjelina trajat će oko 15 minuta i kandidati će imati dvije minute za odgovor nakon što voditelj postavi pitanje.

Debata će početi u 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno u 3 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, i trajat će 90 minuta. Održat će se u Clevelandu, a moderirat će je Chris Wallace, voditelj "Fox News Sunday".

Trump se pravda na Twitteru: 'Platio sam milijune poreza'
Trump se pravda na Twitteru: 'Platio sam milijune poreza'

BIden i supruga platili 299.34 dolara poreza

Joe Biden je u utorak objavio svoje porezne prijave za 2019., uoči predsjedničke debate s Donaldom Trumpom, koji se našao na meti medija zbog objave informacija o njegovim krajnje malim uplatama poreza i izbjegavanja da objavi svoje porezne prijave.

Dokumenti koje je demokratski kandidat za Bijelu kuću objavio na svojoj mrežnoj stranici pokazuju da su Biden i njegova supruga platili lani 299.346 dolara saveznog poreza.

U nedjelju je New York Times otkrio da je Donald Trump, koji od izbora za predsjednika ne želi objaviti svoje porezne prijave, 2016. platio tek 750 dolara poreza saveznoj državi.

Porezne prijave za prošlu godinu objavila je i kalifornijska senatorica Kamala Harris, Bidenova kandidatkinja za potpredsjednicu Sjedinjenih Država.

- Ovo je povijesna razina transparentnosti koja bi Amerikancima trebala vratiti vjeru da će njihovi čelnici brinuti za njih, a ne samo za sebe - rekla je zamjenica šefa Bidenove kampanje Kate Bedingfield u razgovoru s novinarima.

"Gospodine predsjedniče, objavite svoje porezne prijave ili zašutite", dodala je.

Debata u utorak mogla bi biti ključna za Bidena ako pokaže da je sposoban suprotstaviti se Trumpu i preuzeti Ovalni ured, smatraju analitičari.

'On je prevarant u Bijeloj kući'
'On je prevarant u Bijeloj kući'

Biden vodi protiv Trumpa u anketama na državnoj razini, no istraživanja na razinama ključnih saveznih država pokazuju da je između dva kandidata razlika manja.

Iako se čini da je većina glasača već odlučila za koga će glasati, i dalje su mogući obrati. Po istraživanju koje su Reuters i Ipsos proveli između 22. i 24. rujna, oko 17 posto Trumpovih i Bidenovih birača tvrdi da su spremni promijeniti svoje mišljenje.

Oko 9 posto onih koji kažu da će vjerojatno izaći na birališta još se nije odlučilo ni za jednog kandidata, više od dvostruko manje nego na prošlim izborima 2016. godine.

"Birači su se odlučili u vezi Donalda Trumpa. No još ne znaju što da misle o Joeu Bidenu", rekao je republikanski strateg Alex Conant, pomoćnik senatora Marca Rubia tijekom njegove kandidature na predizborima 2016. godine.

"Ako Biden pokaže da ne plaši neovisne i da je sposoban obavljati funkciju predsjednika, to će mu znatno pomoći", smatra Conant.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...