Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Paraglajder izgubio kontrolu u zraku i pao, spasio ga HGSS

Paraglider je ozlijeđen te ga je odvezla Hitna pomoć. U akciji su sudjelovali i članovi HGSS stanice Delnice koji su pozvani u ispomoć, objavio je HGSS

Foto: HGSS
0 komentara

HGSS je u petak spasio paraglidera. Dobili su dojavu oko 14 sati da je paraglajder izgubio kontrolu u zraku i pao na tlo. Odmah po dojavi na teren je krenulo 13 spašavatelja HGSS stanice Rijeka s 3 vozila.

- Paralelno sa izlaskom na teren nastoji se točno locirati mjesto pada paraglajdera, koji je poletio sa uzletišta iznad Triblja. Kako dobivene informacije upućuju na nekoliko mogućih lokacija pada spašavatelji se dijele u timove i pretražuju šire područje zapadno od Viševice. Paraglajdera pronalazimo cca 2 km sjeverozapadno od Viševice. Unesrećenu osobu imobiliziramo pomoću vakuum madraca radi sumnje na višestruke ozljede, te transportiramo brdskom nosiljkom UT 2000 do vozila HMP. Povratkom u interventnu bazu i raspremanjem opreme ova akcija završava oko 17:30. U akciji su sudjelovali i članovi HGSS stanice Delnice koji su pozvani u ispomoć - objavio je HGSS.

Možda vas zanima i ovo:
Message