Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paraglajder je čekao spas u krošnji, na 30 metara visine

Spasioci su na Velebitu iz krošnje izbavili paraglajdera, i Poljaka u Paklenici na kojeg je pala stijena. Teže je ozlijedio lijevu ruku i rame, nogu i nagnječio prsni koš

HGSS
Foto: HGSS
30 komentara

Bio je to valjda najdeblje i najviše drvo u cijeloj šumi. Dodatno je otežavalo situaciju to što je bilo potpuno glatko, gotovo bez ijedne grane do samog vrha, rekao je Josip Brozičević, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja - Gospić.

Paraglajder iz Zagreba poletio je u nedjelju s tri prijatelja s vrha Visočice, vidikovca na srednjem Velebitu. Nakon nekoliko minuta primijetio je kako mu se krilo nije potpuno otvorilo. Završio je na vrhu krošnje drveta od 30 metara. Prijateljima je poslao svoju lokaciju i ubrzo su ga pronašli. Zvali su HGSS. Jedan od spasilaca se improviziranim tehnikama s dvije debele trake popeo do paraglajdera. Nakon izrade sidrišta i osiguranja, paraglajder je prerezao linije krila i sigurno su ga spustili neozlijeđenog. A GSS-ovci iz Zadra i Varaždina spašavali su u ponedjeljak i Poljaka (39) koji se penjao po stijeni u kanjonu Paklenice. Na njega je pao kamen od 20-ak kilograma. Teže je ozlijedio lijevu ruku i rame, desnu nogu, te je nagnječio prsni koš. Sa stijene su ga spustili nosilima. 

Možda vas zanima i ovo:
Message