News

Komentari 6

Paralizirala ih snježna mećava: Zatvorili škole, letovi otkazani

Paralizirala ih snježna mećava: Zatvorili škole, letovi otkazani

Snježna mećava nazvana Stella počela je u dva sata noću po lokalnom vremenu. Nakon što je padao gotovo bez prekida, snijeg je prestao oko 18 sati nad Manhattanom

Sjeveroistok SAD-a bio je pod snijegom u utorak, zahvaćen vijavicom koja je uzrokovala zatvaranje škola i otkazivanje tisuće letova no New York i atlantska obala izbjegli su najgore.

Nakon neuobičajeno blage zime, snježna mećava nazvana Stella počela je u dva sata noću po lokalnom vremenu. Nakon što je padao gotovo bez prekida, snijeg je prestao oko 18 sati nad Manhattanom.

Gradonačelnik Bill de Blasio istaknuo je da je oluja bila puno slabija u New Yorku nego što su prognozirali stručnjaci nacionalne meteorološke službe do ponedjeljka navečer te da je "situacija pod kontrolom".

Oko 18 centimetara snijega palo je u Central Parku dok su stručnjaci u prvo vrijeme spominjali da bi snježni nanos mogao iznositi 60 cm.

Gradonačelnik je ipak inzistirao da stanovništvo ostane kod kuće kako bi olakšali čišćenje gradskim službama i dopustili New Yorku da se "vrati normalnom ritmu" već u srijedu, s otvaranjem škola.

Uzbuna od mećave, proglašena u ponoć s ponedjeljka na utorak u trajanju 24 sata, ukinuta je za New York i većinu obalnih zona u utorak ujutro. Bila je na snazi u zonama Connecticuta, Massachusettsa i za sjever države New York.

Usprkos povlačenju oluje, škole su ostale zatvorene čitav dan u državama New York, Connecticut i nekim područjima New Jerseyja i Massashusettsa.

U New Yorku su autobusi vozili ali, jednako kao i podzemna željeznica, rjeđe nego obično, a brojne trgovine bile su zatvorene.

Zračni promet bio je gotovo paraliziran. Ukupno je više od 8700 letova otkazano između ponedjeljka i srijede.

Najčitaniji članci