Obavijesti

News

Komentari 274

Paravinja odbija hranu, sud ispituje može li pratiti suđenje

Paravinja odbija hranu, sud ispituje može li pratiti suđenje
6

Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku naložila je vještačenje kako bi se utvrdilo je li Paravinja fizički i psihički sposoban pratiti suđenje. Već duže odbija zatvorsku hranu

VIDEO

Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku u četvrtak je na početku ponovljenog suđenja Draganu Paravinji, optuženom i već osuđenom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonie Bilić, naložila vještačenje kako bi se utvrdilo je li Paravinja fizički i psihički sposoban pratiti suđenje.

Naime, on se sutkinji požalio na slabost te rekao kako se jedva popeo u sudnicu. Doznaje se da već mjesecima odbija zatvorsku hranu.  Tek dva puta na tjedan odlazi u kantinu gdje kupuje konzerve tunjevine i to mu je jedina hrana. 

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a Antonijin otac Mate Bilić rekao je novinarima kako je Paravinja u četvrtak na sud napokon došao normalno obučen, a ne u japankama i kratkim hlačama kao posljednji put. 

Dva puta tražio izuzeće suda

Vrhovni sud je odbio njegov zahtjev za izuzeće šibenskog suda i sutkinje Nives Nikolac te ponovljeno suđenje započinje pred istim sudom i istim sudskim vijećem.

Dragan Paravinja uhićen je u BiH 25. lipnja 2011. godine, gotovo mjesec dana od nestanka maloljetne autostoperice Antonie Bilić. Još mjesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru. 

Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada 2012. godina proglasilo ga je krivim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonie Bilić te pokušaj silovanja Omišanke M. D. Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina

U travnju je Vrhovni sud ukinuo presudu i 3. srpnja je započelo ponovljeno suđenje. Na samom početku je i prekinuto, jer je Paravinja zatražio izuzeće sutkinje, sudskog vijeća i cijelog Županijskog suda.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 274
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca