Obavijesti

News

Komentari 107

Paravinju premjestili u splitske Bilice: Ćeliju dijeli s cimerima

Paravinju  premjestili u splitske Bilice: Ćeliju dijeli s cimerima
1

Nije sam u ćeliji, mislim da su zajedno njih troje ili četvero. Zasad je sve u redu. Nije imao nikakvih zahtjeva, kako je svima tako je i njemu, kazao je Gulišija

VIDEO

Dragan Paravinja, kojemu je krajem prosinca pripremnim suđenjem počelo suđenje na Županijskom sudu u Splitu, prebačen je na splitske Bilice. 

Na pripremno ročište stigao je iz Remetinca u pratnji trojice policajaca, a tamo je iz šibenskog zatvora prebačen iz sigurnosnih razloga. Paravinja se naime, za boravka u Šibeniku stalno sukobljavao s drugim zatvorenicima, a kako je znao gutati žilete i staklo te se žaliti na zdravstvene probleme općenito, tim potezom uštedjelo se i na stalnom prijevozu u zagrebačku Bolnicu za osobe lišene slobode. Kako nam je kazao splitski odvjetnik Željko Gulišija, dodijeljen Paravinji po službenoj dužnosti, sigurnost na Bilicama nije u pitanju.

- Sud je nakon pripremnog ročišta tražio prebacivanje Dragana Paravinje u Split. Nije sam u ćeliji, mislim da su zajedno njih troje ili četvero. Zasad je sve u redu. Nije imao nikakvih zahtjeva, kako je svima tako je i njemu – kazao je Gulišija koji će ovaj tjedan s klijentom početi pripremati obranu. Ročište je 27. siječnja, a Paravinja se pred splitskim sudom već izjasnio da nije kriv.

Podsjetimo, Paravinji je ovo treće suđenje pod optužnicom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Slučaj je prebačen u Split nakon što je Vrhovni sud dva puta ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku gdje je osuđen na 40 godina zatvora. U rješenju o ukidanju presude Vrhovni sud naveo je kako treba razmotriti je li Paravinja počinio teško ubojstvo da bi prikrio pokušaj silovanja, što se navodilo u presudi iz Šibenika, ili je teško ubojstvo napravio dok je pokušavao silovati maloljetnu Drnišanku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović