Obavijesti

News

Komentari 7

'Parkirao sam ovdje jer je naše invalidsko mjesto bilo zauzeto. U čemu ću sad voziti dijete?'

'Parkirao sam ovdje jer je naše invalidsko mjesto bilo zauzeto. U čemu ću sad voziti dijete?'
5

U petak oko 2.30 sati u Baranovićevoj ulici nepoznati počinitelj zapalio je Toyotu pravosudnog policajca. Požar se proširio na još dva vozila, a jedno služi za prijevoz invalida

VIDEO

Dragan Ramić tužno je vadio kutije i vrećice iz svog teško oštećenog Forda tourneo connect, koji je teško oštećen u požaru u petak rano ujutro u Baranovićevoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko. Gorjela su tri vozila parkirana jedan do drugoga, a zagrebačka policija nakon očevida je utvrdila da je netko podmetnuo požar na Toyoti, a vatra se proširila na druga dva vozila. Kako neslužbeno doznajemo, vlasnik (46) Toyote je pravosudni policajac, šef jednog odjela u Remetincu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Zagreb, požar automobila 02:29

Kako nam je nesretni Ramić ispričao, u automobilu inače vozi kćer, koja je invalid. Ima uredno označeno vozilo s vidljivim naljepnicama za invalide na vjetrobranskom staklu i na stražnjoj strani vozila. Imaju i invalidsko mjesto za prkiranje koje se nalazi ispred njihovog ulaza. No, u četvrtak kad su se vratili kući, bilo je zauzeto.

- Kako je invalidsko mjesto bilo zauzeto, stali smo tu gdje je bilo slobodno. I oko 2.30 sati ujutro zove me susjed, kaže da gori auto pored našeg. E sad, što je bilo ne znam. Najveća tragedija je što nemamo kasko, auto je star 12-13 godina, ne isplati ga se popravljati, kome naplatiti štetu? Strašno. Najgore je što nam je dijete invalid, svaki dan je moramo voziti. Zato smo i uzeli ovaj auto da lakše može ući i sve - očajavao je Dragan, koji ne zna što će sada dalje.

- Imaš takav auto i ostaneš bez svega i sad, naravno, nitko ne bude kriv. Mislim, nije ni taj čovjek kriv što mu se zapalio auto ili već što je bilo - priča Dragan, koji je do zapaljenih vozila došao čim ga je susjed nazvao.

- Buktinja je bila ogromna, već su vatrogasci bili tu. Nažalost, uz tu Toyotu, uništena su još dva vozila. Nije otišla samo desna strana auta, nego i ispod, instalacije, vrata se ne mogu zatvarati... Vjerojatno se skupilo sve od vatre - kaže Dragan.

Zagrebačka policija izvijestila je da je u petak oko 2.30 sati u Baranovićevoj izbila vatrena buktinja koja je zahvatila tri parkirana auta. Vatrogasci su po dolasku na teren utvrdili da se radi o požaru u razbuktaloj fazi, koji, do njihova dolaska, nitko nije pokušao ugasiti. Brzo su ga lokalizirali. U požaru je potpuno izgorjela Toyota, a vatra je potom zahvatila Ford tourneo connect, vlasništvo 43-godišnjakinje, te Peugeot 308 u vlasništvu 50-godišnjakinje. Na Peugeotu je oštećena lijeva strana, a na Fordu desna.

- Obavljenim je očevidom utvrđeno da je nepoznati počinitelj izazvao požar lakozapaljivom tekućinom koju je potom zapalio. Materijalna šteta zasad je neutvrđena - javila je policija, koja provodi kriminalističko istraživanje kako bi pronašli počinitelja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina