Obavijesti

News

Komentari 27

Partibrejkersi: Mnogo je djece napravljeno uz našu muziku

Partibrejkersi: Mnogo je djece napravljeno uz našu muziku
1

Vođa legendarnih Partibrejkersa Zoran Kostić Cane uoči zagrebačkog koncerta otkriva kako stane pred ogledalo dok se umiva ili brije i pita se ''Tko si ti uopće?''

VIDEO

Početkom veljače u Vintage Industrial Baru očekuje nas pravi koncertni bombon - nastupaju beogradski Partibrejkersi, bend koji esenciju rock’n’rolla uspijeva održati živom i dostupnom već više od trideset godina. Dragi i rado viđeni gosti u Zagrebu će prvi put ući u Vintage.

- Dobili smo poziv, rekoh ‘zašto ne…?. Često smo svirali u Tvornici, povremeno sam imao osjećaj da stalno sviramo isti koncert za iste ljude, daj da malo promijenimo ambijent – kaže pjevač i tektstopisac Partibrejkersa Zoran Kostić Cane.

Cane uz gitaristu Nebojšu Antonijevića Antona čini kreativnu jezgru benda koji je krenuo u ranim osamdesetima, neposredno nakon ‘novog vala’, da bi i sami odmah postali gurui rocka, i glazbena scena kod nas ne bi bila ista da nije bilo Partibrejkersa. Da baš ne evidentiram koji su sjajni bendovi njihovi izravni sljedbenici… Prvi put sam Partibrejkerse gledao u Kulušiću, nakon izdavanja prvog LP-a, stojeći na galeriji s, danas, nažalost, pokojnim, Darkom Glavanom. Društvo iz prvih redova penjalo se na stage’, a Cane ih je cipelario nekim golemim cipelama i obje su strane uživale u tom buntovničkom igrokazu. Što se to, dakle, promijenilo u tom dugom vremenskom razdoblju?

A nisi nas gledao u Saloonu, diskoteci u koju su stalno dolazili igrači Cibone?

Nisam, rano sam postao otac, pa sam imao mnogo ograničenja.

Aha… Što se promijenilo? 

Danas nas dolaze gledati nove generacije, na našim koncertima publika ima od 11 do 55 godina, mnogo je djece napravljeno uz našu muziku, mnogo je djece odraslo uz našu muziku. Dobivamo mnogo ljubavi i poštovanja od ljudi koji nas vole.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...