Obavijesti

News

Komentari 628

Pas je izgrizao bebu: Liječnici u Klaićevoj se bore za njen život

Beba je stara 59 dana, ima ozljede glave i prijelome kostiju, životno je ugrožena, rekao je Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. Bebu su u međuvremenu operirali

VIDEO

Malo mjesto Repaš nedaleko Koprivnice u petak poslijepodne potresla je tragedija kada je bebu staru tek nešto više od mjesec dana izgrizao pas. 

Policija je dojavu o događaju zaprimila oko 14.45 sati sa Zavoda za hitnu medicinu iz Koprivnice gdje je dijete prvo dovezeno. Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao nam je kako su bebi još u Koprivnici, oko 15 sati, napravili CT glave nakon čega su je zbog teških ozljeda hitno prebacili u Zagreb, u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

- Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično - rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21:30.

- Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege - izjavio je Roić nakon operacije. 

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva obavit će se očevid kako bi se utvrdile okolnosti ove nesreće. Policija nije otkrila o kojoj je pasmini riječ.

Iris Ban-Krošelj, predsjednica udruge studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja Animalex rekla nam je kako nakon napada psa, policija po službenoj dužnosti mora zvati veterinarsku inspekciju koja potom izlazi na teren. 

- Čim pas ugrize drugu životinju ili čovjeka, automatski spada pod opasne pse, a za njih postoji i poseban pravilnik. Psa se testira i od vlasnika se traži dokaz o nekažnjavanju. U protivnom mu se pas odmah oduzima. Psa se kastrira i vlasniku se određuje rok da ga istrenira. Nakon određenog roka, pas se testira i ako prođe, vraća se vlasniku. Ako ne zadovolji uvjete znači da je nepopravljiv i vodi se na eutanaziju - rekla je Ban-Krošelj.

- To se dogodilo kod mlađeg para koji je nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo - još ne znamo. Vidjeli smo hitnu pomoć i policiju, a ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kazao je zabrinuti mještanin Repaša za Jutarnji list. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 628
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.